Articol publicitar

Beneficii ale legumelor și fructelor congelate

Publicat:

Cu până la 90% apă, legumele și fructele sunt alimente hidratante, sățioase și foarte hrănitoare. Complementul antioxidant perfect pentru sportivi.

adevarul engin akyurt cOz7ncnzk c unsplash jpg

Gătitul este uneori un iad. Aveți nevoie de timp, de planificare, de cumpărături, de alegerea meniului, de a nu repeta același fel de mâncare și, de asemenea, doriți să mâncați sănătos. Este o provocare în multe momente, dar tendințele pieței ne ajută din ce în ce mai mult. Având în vedere că în orice anotimp trebuie să ne hidratăm, ceea ce înseamnă nu doar să bem multă apă, ci și să consumăm multe alimente hidratante, astăzi vom vorbi despre legume congelate și fructe congelate, o soluție foarte simplă, ușoară, sustenabilă, care ne va ajuta în viața de zi cu zi nu doar să nu pierdem timpul, ci și să ne completăm dieta. Și cu atât mai mult dacă suntem sportivi.

Cunoaștem teoria pe dinafară, știm care este mâncarea sănătoasă din tot felul de studii și articole în care sunt citați cercetători de la Harvard, dar există impedimente care ne împiedică să ajungem la acea dietă bună. În cadrul consultărilor noastre, lipsa de timp iese întotdeauna în evidență. Stresul este al doilea punct, având o planificare fatală și absolut proastă, așa că vom recurge la primul lucru pe care îl găsim, când vine vorba de gătit.

Ajungând acasă și gândindu-ne la ce să mai gătim sănătos, pentru întreaga familie, și să ofere minerale, vitamine, să nu îngrașe... este uneori o provocare. Ce ne poate ajuta să mâncăm mai bine? Astăzi dorim să evidențiem proprietățile și caracteristicile fructelor și legumelor congelate, precum și rolul pe care acestea îl joacă. Ani de zile au fost rățușca cea mai urâtă a nutriției. Acum sunt o lebădă și sunt cheia dietei noastre.

Mituri despre legume congelate și fructe congelate

- „Legumele congelate și fructele congelate nu sunt atât de sănătoase”. Aceasta este o minciună. Acestea sunt culese în momentul de maximă maturitate, iar în mai puțin de 24 de ore sunt pregătite, spălate și toate proprietățile lor sunt păstrate. De fapt, o legumă sau un fruct care a stat în frigider timp de 7 zile poate avea proprietăți mai proaste, spun nutriționiștii.

- „Acestea conțin aditivi”. Nicidecum, toate sunt lipsite de aditivi și sunt congelate prin metoda tradițională la rece.

- „Gătitul lor necesită timp”. Nicidecum, sunt o resursă ușoară și practică, sunt mereu disponibile și cele mai mici pot fi gătite instantaneu.

- ”O cantitate mare este irosită când vine vorba de legume congelate și fructe congelate”. Dimpotrivă, sosesc curate, tăiate, iei doar ce ai nevoie și păstrezi restul.

- „Nu sunt la fel de bune ca cele proaspete”. Poate că tehnica este cea care trebuie să fie îmbunătățită. Gătitul legumelor la abur, de exemplu, în 5 minute. Sotezi legumele congelate cu ulei de măsline, cu sos de soia, totul este foarte rapid. Dar trebuie să știi cum să le folosești.

- „Aceleași rezultate le obținem și dacă le congelăm chiar noi acasă pe cele proaspete”. Mare greșeală. Legumele congelate se congelează foarte repede, evitând astfel pierderea tuturor substanțelor nutritive. Acasă, congelarea este foarte lentă, în plus, acele "cristale de gheață" pot provoca descompunerea țesuturilor din alimente, alterând structura finală.

- „Legumele și fructele congelate nu sunt proaspete”. Un mit total. Legumele și fructele sunt culese, transportate la fabrică și congelate în mai puțin de 24 de ore. Sunt direct de pe câmp sau din livadă, la masa dumneavoastră. Mai bine conservate.

- „Se adaugă coloranți”. Oamenii spun asta din cauza culorii intense pe care o au. Nu, este din cauza procesului de blanșare și congelare, care păstrează totul perfect în cea mai bună stare.

- „Nu sunt sustenabile din punct de vedere ecologic”. Nu. Se recoltează în perioada de vârf a legumelor și fructelor, deșeurile ajung la animalele din zonă, culturile sunt foarte aproape de fabrică, deci favorizează economia locală, ambalajele sunt 100% reciclabile, nu există aditivi. Nu există risipă în casă, le deschizi, iei doar atât cât trebuie și gătești.

Legumele și fructele sunt între 80 și 90% apă, aliați perfecți pentru a ne hidrata mai bine, nu doar prin consumul de apă. De fiecare dată când ne gândim la salate ne gândim la salată și frunze verzi, dar există viață dincolo de acestea, broccoli, fasole... o modalitate de a pierde în greutate și de a fi mai sătui într-un mod foarte simplu. Așadar, un mare da pentru legume congelate și fructe congelate în alimentația noastră.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite