Cât de sănătos este laptele cu ciocolată? Răspunsul e mai complicat decât ai putea crede

0
Publicat:

Laptele cu ciocolată înseamnă, pentru mulți, gustul copilăriei și un lucru e cert: este delicios. Referitor la aspectele nutritive și efectele consumului său, părerile sunt însă împărțite.

Laptele cu ciocolată are unele beneficii, dar are și mult zahăr. FOTO Shutterstock
Laptele cu ciocolată are unele beneficii, dar are și mult zahăr. FOTO Shutterstock

Este laptele cu ciocolată bun pentru tine? Da și nu, notează USA Today, care a încercat să clarifice lucrurile cu privire la beneficiile și dezavantajele pentru sănătate ale laptelui cu ciocolată.

Laptele în sine (laptele fără aromă) are o serie de beneficii pentru sănătate, fiind plin de nutrienți esențiali.

Unul dintre aceștia este calciul, care „susține mai multe funcții vitale ale organismului, inclusiv formarea și menținerea oaselor și a dinților, funcția musculară, activitatea nervoasă, funcția vaselor de sânge, coagularea sângelui, producția de hormoni și funcția enzimatică”, spune Dr. Travis Nemkov, profesor asistent de cercetare în biochimie și genetică moleculară la University of Colorado Anschutz Medical Campus.

Laptele este, totodată, o sursă excelentă de vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul și contribuie la susținerea sistemelor imunitar și nervos.

Sortimente de lapte cu ciocolată sau alte arome sunt însă mai controversate în ceea ce privește beneficiile nutriționale pe care le oferă.

Deși niciunul dintre nutrienții care se găsesc în lapte nu se anulează ca urmare a adaosurilor, laptele cu ciocolată conține o cantitate semnificativă de zahăr și calorii suplimentare, ceea poate duce ușor la excese.

Unele orașe din SUA au interzis vânzările de lapte cu ciocolată sau cu arome în școli tocmai din acest motiv.

De ce beau sportivii lapte cu ciocolată?

În cazul sportivilor, conținutul de zahăr din laptele cu ciocolată este mai puțin îngrijorător, deoarece ei ard o cantitate semnificativă de carbohidrați, așa că, în cazul lor se văd preponderent beneficiile.

Dieteticianul înregistrat Amanda McCarthy a explicat, într-un interviu acordat Spitalului pentru copii din Colorado, că proteinele din laptele cu ciocolată pot ajuta la refacerea mușchilor, iar conținutul de calciu poate ajuta la întărirea oaselor.

Ca în cazul majorității alimentelor gustoase, importante sunt echilibrul și moderația.

Laptele cu ciocolată are unele beneficii, dar are și mult zahăr. Cheia este să fii atent la modul în care se potrivește în dieta și nivelul tău de activitate, notează USA Today.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite