Când ar trebui să mănânci micul-dejun și cina pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă, conform unui medic

0
Publicat:

Nu este deloc ușor să scapi de grăsimea de pe burtă, însă dacă iei în considerare sfatul oferit de un medic din Florida ți-ai putea face călătoria către un abdomen mai plat mult mai ușoară.

Grăsimea viscerală poate fi cel mai periculos tip de grăsime. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Grăsimea viscerală poate fi cel mai periculos tip de grăsime. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Începând ziua la 6 dimineața și încheind activitatea până la ora 22:00, vă puteți alinia cu ritmurile circadiene naturale ale organismului", a spus în urmă cu o lună dr. Naheed Ali pentru GB News

Includerea acestei abordări în calendarul meselor, în special pentru micul-dejun și cină, poate spori și mai mult capacitatea organismului de a arde grăsimea de pe burtă”, a mai adăugat medicul, conform NY Post. 

Aproximativ 53% dintre americani suferă de obezitate abdominală. Grăsimea subcutanată este grăsimea pe care o puteți simți. Grăsimea viscerală - grăsimea depozitată adânc în burtă, în jurul stomacului, ficatului și intestinelor - poate fi cel mai periculos tip de grăsime, deoarece secretă substanțe toxice care cresc tensiunea arterială și provoacă inflamații. 

În mod ideal, micul-dejun ar trebui să fie consumat în decurs de o oră de la trezire, în jurul orei 7 dimineața, pentru a porni metabolismul", recomandă dr. Naheed Ali. 

Când ar trebui să mâncăm masa de seară

Pe de altă parte, cina ar trebui mâncată cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, în jurul orei 19.00, pentru ca organismul să aibă suficient timp să digere masa înainte ca rata metabolică să încetinească în timpul somnului”, a mai precizat medicul. 

Metabolismul este procesul prin care alimentele sunt transformate în energie. Cei care au un metabolism rapid ard mai multe calorii - chiar și în repaus. 

Conform unor cercetări din anul 2019, se recomandă consumul a două-trei mese pe zi, în special micul-dejun; ultima masă ar trebui să aibă loc între orele 15 și 16; evitarea gustărilor nocturne și un repaus alimentar de 12 până la 16 ore. 

Respectarea acestui program poate duce la scăderea colesterolului, a inflamației și a senzației de foame, îmbunătățind în același timp ritmul circadian, care reprezintă ciclul biologic de 24 de ore care reglează obiceiul de somn, eliberarea de hormoni, apetitul, digestia și temperatura corpului. 

Totuși, medicul afirmă că programul său de mese „susține sensibilitatea la insulină și ajută la gestionarea hormonilor foamei pe parcursul zilei, ajutând astfel la reducerea grăsimii de pe burtă". 

Insulina este un hormon produs de pancreas care reglează nivelul de zahăr din sânge. Grăsimea de pe burtă și un stil de viață sedentar pot duce la rezistența la insulină, care poate duce la prediabet și diabet de tip 2. 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite