Avantajele curei cu grâu încolţit
0Dacă săptămâna trecută ai pus grâu la încolţit în seara de Sfântul Andrei, în curând te vei putea bucura de efectele pozitive ale curei cu grâu. În caz contrar, poţi să-l pui acum la încolţit.
Alimentul nostru cel de toate zilele, nelipsit de pe masa noastră, cu care începem şi ne terminăm ziua şi anume mult îndrăgita pâine are la bază o cereală extrem de sănătoasă. Doar că procedeul prin intermediul căreia rezultă pâinea şi cantitatea consumată poate dăuna sănătăţii tale.
Grâul, căci despre el este vorba, mai ales atunci când a încolţit este considerat ca fiind un aliment minune deoarece are efecte antioxidante şi terapeutice surprinzătoare.
Dacă i se oferă condiţiile prielnice, grâul îţi va furniza o multitudine de nutrimenţi, motiv pentru care şi-a câştigat şi numele de ou vegetal.
Sursă bună de minerale
Grâul după ce a încolţit şi ai obţinut iarba de grâu o poţi consuma sub forma sucurilor ce îţi vor oferi un veridic efect depurativ, antioxidant şi curativ.
Boabele încolţite de grâu sunt bogate în minerale şi vitamine, având în cantităţi foarte mari calciu, magneziu, fosfor dar şi vitaminele A, B, E, D, K, PP, cât şi enzime şi hormoni vegetali.
Află pe Clicksanatate.ro cum se ţine cura cu grâu încolţit!