Avantajele consumului redus de carne roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre consumul de carne părerile sunt împărţite atât pro, cât şi contra. Fiecare este liber să opteze pentru alimentaţia dorită, astfel că astăzi avea de-a face cu stiluri alimentare diferite de la raw şi vegan până la lacto-ovo-vegetarian.

Precum bine spune o vorbă din popor:„ cea mai bună legumă este porcul”, însă în realitate lucrurile stau un pic diferit şi asta din cauza faptului că o alimentaţie în care predomină carnea favorizează creşterea nivelului estrogenului în organism.

În special în cazul femeilor care preferă orice alt tip de carne în loc de peşte, acestea prezintă un risc mult mai mare de endometrioză.

Însă aspectul cel mai îngrijorător este că  potrivit unor studii consumul cărnii vine la pachet cu un aport scăzut de fibre, aspect ce duce la uşurarea procedeului de înmulţire a bacteriilor rele.

Legătura dintre carne şi kilogramele în exces

Dacă aparţii sexului feminin şi vrei să pierzi câteva kilograme bune, una dintre cele mai bune idei este să renunţi la carne, în special cea roşie.

Fiind bogată în grăsimi saturate, poţi să o înlocuieşti cu peştele, astfel te vei bucura de o porţie sănătoasă de Omega-3.

Cel mai sănătos exemplu de viaţă sănătoasă le aparţine japonezilor, aceştia fiind recunoscuţi pentru dieta lor bogată în peşte şi pentru cele mai puţine cazuri de cancer.

Află pe Clicksanatate.ro de ce nu e indicată nici excluderea cărnii din alimentaţie!

VIDEO Exerciţii de stretching de făcut la birou

Tratamentul cu sirop de ridiche neagră, indicat contra răcelii

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite