Aşa poţi să-ţi detoxifici colonul într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prunele sunt printre fructele cu cel mai mare conţinut de vitamina A, un singur fruct oferind 8 % din aportul zilnic de vitamină.
Prunele sunt printre fructele cu cel mai mare conţinut de vitamina A, un singur fruct oferind 8 % din aportul zilnic de vitamină.

Sănătatea vine din natură. Asta este clar. Pentru a profita din plin de nutrimentele naturale, pentru a-ţi accelera metabolismul şi pentru a-l pregăti pentru sezonul rece, aceasta cea mai bună alegere!

Prunele sunt vedetele sezonului, iar culoarea lor ce variază între violet, indigo, negru şi vişiniu se datorează conţinutului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi benefici organismului uman.

Despre acest antioxidant, specialiştii afirmă că este mult mai puternic decât betacarotenul regăsit în morcov de exemplu şi mult mai puternic chiar şi decât vitaminele E şi C, cea din urmă fiind recunoscută pentru stimularea sistemului imunitar.

Cercetătorii de la Universitatea din Berlin au ajuns la concluzia că dacă timp de 3 săptămâni consumi cel puţin 6 prune, idiferent că sunt uscate sau proaspete, vei fi ferit de afecţiuni ale oaselor, colsterolul se va menţine în parametri optimi şi şansele de apariţie a cancerului de colon se vor micşora considerabil.

Stimulează sistemul nervos

Una dintre principalele calităţi ale prunelor ste aceea că oferă un efect diuretic şi de stimulare a sistemului nervos, având efect benefic şi asupra ficatului ameliorând stările sale inflamatoare, a intestinelor în special a colonului fiind un bun laxativ natural.

În cazul în care te confrunţi cu probleme legate de aciditatea gastrică, ţine cont de faptul că prunele pot să joace rolul unui tratament eficient şi auxiliar în gastrite sau ulcer duodenal. Fiind capabile să îmbunătăţească starea pacientului în cazul în care acesta se confruntă cu probleme precum colecist sau afecţiuni ale rinichilor.

Află pe clicksanatate.ro care sunt beneficiile prunelor!

Ce factori îţi slăbesc imunitatea

Hibiscusul ţine tensiunea sub control

 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite