Prunele uscate previn bolile de inimă

0
0
Prunele uscate cresc imunitatea şi pot preveni apariţia afecţiunilor cardiace.
Prunele uscate cresc imunitatea şi pot preveni apariţia afecţiunilor cardiace.

Eşti în căutarea unor fructe de sezon cu multiple beneficii?  Prunele uscate sunt exact ce ai nevoie. Acestea au proprietăţi diuretice, hepatice, dezintoxicante, laxative, de stimulare a sistemului nervos, de descongestionare.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Acestea au mari proprietăţi energizante, în special datorită conţinutului natural de zaharuri. În plus, prunele pot alunga oboseala sau senzaţia de stres, şi sunt un aliat de încredere al majorităţii funcţiilor intestinale.

Sucul de prune este un laxativ natural, lucru pe care îl ştiu multe persoane cu probleme digestive şi care adesea apelează la această băutură. Pentru a pierde din greutate, trebuie să bei zilnic două pahare de suc de prune.

Previn bolile de inimă

Bogate în vitamine, minerale, calciu, fier şi seleniu, prunele uscate cresc imunitatea şi pot preveni apariţia mai multor afecţiuni, printre care şi a celor cardiace. Sunt foarte sărace în grăsimi, fiecare fruct conţine mai puţin de 0,2 grame. În plus, ele nu conţin grăsimi saturate, care pot creşte riscul atacului de cord prin creşterea colesterolului.

Combat constipaţia, indigestia şi balonarea

Poate cel mai important beneficiu al prunelor uscate constă în faptul că sunt un remediu natural, eficient, împotiva problemelor gastrointestinale. Fiind foarte bogate în fibre (un pumn conţine 12.4gr, aproape jumătate din necesarul zilnic de 30gr) prunele uscate ajută la eliminarea constipaţiei. Conform unui studiu din 2011, prunele uscate sunt mai eficiente în tratarea constipaţiei decât tărâţele de psyllium.

Dacă te simţi balonat şi constipat după Sărbători, lasă la înmuiat peste noapte, în apa calduţă, 6 prune uscate (de preferinţă tăiate în patru) peste care adaugi puţină lamaie. A doua zi, pe stomacul gol, bea apa şi mănâcă prunele. Repetând procesul câteva zile la rând îţi vei normaliza tranzitul intestinal.

Află pe clicksanatate.ro ce alte afecţiuni previi mâncând prune uscate!

5 beneficii ale dietei mediteraneene

Cartofii dulci previn constipaţia

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite