Alune crude versus prăjite. Care sunt mai sănătoase?
0Dacă eşti o persoană care iubeşte să mănânce diferite tipuri de alune ca gustări, atunci trebuie să le consumi atât crude cât şi prăjite. Ştim că sănătatea este foarte importantă, dar vrem să ne bucurăm de toate în timpul vieţii, chiar şi de alimente mai puţin sănătoase.
În ultimii ani, din cauza schimbării stilului de viaţă şi al alimentaţiei, tot mai mulţi oameni află că sunt bolnavi. Cele mai comune afecţiuni sunt: obezitatea, depresia, stresul, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, colesterolul mărit.
Dacă nu avem un stil de viaţă sănătos şi dacă nu practicăm sport, este greu să ne menţinem sănătoase. De fapt, oamenii care au trecut de vârsta de 80 de ani şi care nu au suferit de nicio boală gravă deţin secretul longevităţii şi al sănătăţii. Secretul lor este stilul de viaţă sănătos. Ei mâncau diferite alimente, iar organismul asimila toate substanţele nutritive esenţiale.
De exemplu, ştim că nu trebuie să consumăm mâncare procesată deoarece nu este sănătoasă. În schimb, ar trebui să includem în alimentaţie mai multe fructe şi legume, care sunt foarte sănătoase şi nutritive.
În plus, pentru o dietă echilibrată, mai ştim şi că nucile/alunele sunt sănătoase şi că ar trebui să le includem în alimentaţia zilnică. Dar care sunt mai bune? Cele crude sau cele prăjite?
Află ce alune sunt mai bune pentru sănătatea noastră pe clickpentrufemei.ro.