Alimente comune periculoase pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartofii pe jumătate verzi conţin o substanţă toxică pentru organism
Cartofii pe jumătate verzi conţin o substanţă toxică pentru organism

Se numără printre alimentele pe care le consumi zi de zi, fără să ştii cât de periculoase sunt ele pentru sănătate. Iată care sunt acestea, pentru a le ocoli pe viitor.

Cartofii verzi

Sunt printre sursele cele mai recomandate de carbohidraţi buni, atât timp cât sunt fierţi şi nu prăjiţi. Însă, cartofii pe jumătate verzi conţin solanină, o substanţă care apare dacă aceştia au fost expuşi pentru o perioadă lungă la soare. Solanina este toxică pentru organism şi cauzează durere de cap, greaţă, oboseală şi probleme digestive.

Frunzele de rubarbă

Tijele de rubarbă se vând fără frunze cu un motiv şi acela este că ele conţin un nivel ridicat de acid oxalic. Această substanţă este extrem de periculoasă pentru rinichi, aşadar foloseşte doar rădăcina de rubarbă în preparatele tale.

Află ce alte alimente îţi pot pune sănătatea în pericol.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite