Patru alimente recomandate pentru conţinutul lor bogat în potasiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potasiul este una dintre substanţele care ajută la buna funcţionare a organismului, iar importanţa acestui element poate fi simţită mai ales când avem probleme musculare.

De potasiu ţine de cele mai multe ori buna funcţionare a sistemului muscular, această substanţă minerală fiind printre cele care asigură momente cât mai rare de oboseală, crampe musculare sau ameţelile legate de epuizare. 

În natură putem găsi mai multe alimente care ne pot ajuta la menţinerea unui nivel optim al potasiului în organism, potrivit everydayhealth.com.

1.Peştele

Peştele este o sursă bogată de potasiu. La o trecere rapidă în revistă, somonul este considerat una dintre cele mai bune opţiuni. În aceeaşi măsură, dintre alimentele marine, scoicile sunt o recomandate 

2.Pepenele galben 

O felie de pepene galben conţine peste 300 de miligrame de potasiu. Este un aliment recunoscut ca un bun producător de energie. Totodată, pepenele galben ajută la întărirea sistemului imunitar şi în tratarea afecţiunilor ochilor.

3.Cartofii

Un cartof dulce de mărime medie poate oferi între 15 şi 21% din necesarul zilnic de potasiu. Conţinutul ridicat de beta-caroten este văzt de nutriţionişti drept un alt avantaj pentru care este indicat să mănânci cartofi.

4.Avocado

Avocado este un aliment pe care îl poţi include în fiecare data. Un fruct conţine aproape 500 de miligarame de potasiu, multe fibre şi grasimi sănatoase. Raportat la un alt aliment prezent mai mereu în diete, bananele, avocado are de două ori mai mult potasiu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite