Alimente care nu se consumă seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Făina rafinată din blatul de pizza şi conţinutul mare de grăsimi pot îngreuna procesul de digestie
Făina rafinată din blatul de pizza şi conţinutul mare de grăsimi pot îngreuna procesul de digestie

Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, este foarte important să fii atent la alimentele pe care le consumi la cină,  întrucât multe sunt bogate în zaharuri şi grăsimi şi, implicit, în calorii, în timp ce altele sunt mai greu de digerat şi îţi pot afecta calitatea somnului.

Alimente care nu se consumă seara: carnea roşie

Fără îndoială, carnea roşie este bogată în proteine şi se digeră mai greu, astfel că stomacul tău va fi activ o bună parte din noapte, fapt ce poate întârzia apariţia somnului, dar poate provoca şi gaze, balonare etc.

Totuşi, dacă îţi doreşti neapărat carne pentru masa de seară, optează pentru un piept de curcan, o variantă mult mai sănătoasă şi cu mai puţine grăsimi. Stropeşte pieptul cu un pic de lămâie pentru a ajuta digestia.

Alimente care nu se consumă seara: pizza

Pizza este un fel de mâncare mai potrivit pentru prânz şi nu pentru cină. De asemenea, blatul de pizza este realizat din făină rafinată, bogată în grăsimi, astfel că sunt necesare mari eforturi în procesul de digestie.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente trebuie să eviţi la masa de seară

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite