8 lucruri pe care un om cu o minte puternică nu le-ar face niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mintea puternică se construieşte pas cu pas
Mintea puternică se construieşte pas cu pas

Suntem cu toţii angrenaţi într-o călătorie de viaţă  în care căutăm să fim cea mai bună versiune a noastră. În unele zile, simţim că lumea este la picioarele noastre, în timp ce, în altele, nimic nu pare să meargă cum trebuie. Este simplu să ne simţim pierduţi şi mereu ni se pare că alţii au mai mult noroc decât avem noi.

Cel mai important ingredient pentru găsirea celui mai bun drum în viaţă este acela de a ne păstra mentalul puternic şi adevărul a ceea ce suntem. E simplu să fim noi înşine atunci când suntem fericiţi şi relaxaţi, dar nu e la fel de simplu să rezistăm în faţa presiunilor exterioare de tot felul. O minte puternică însă este o abilitate pe care oricine o poate căpăta şi păstra de-a lungul vieţii, la fel de sigur cum este mersul pe bicicletă.

Care sunt acele lucruri pe care un om cu un mental puternic nu le-ar face niciodată? Iată ce părere are Amy Morin, autoarea unui bestseller pe această temă, citată de littlethings.com.

1. Oamenii puternici nu-şi plâng de milă. E foarte greu să te ridici de jos după ce ai fost trântit din şa, însă oamenii puternici o fac oricum, indiferent că au fost concediaţi, umiliţi şi făcuţi să simtă că nu valorează doi bani. Ei se simt oribil pe moment, dar nu-şi permit să bocească pe marginea subiectului.  Aceasta pentru că ei ştiu că, la finalul zilei, vor fi mai norocoşi decât mulţi alţii şi au încredere că într-un timp oarecare îşi vor reveni.

2. Nu-şi fac griji pentru lucruri pe care nu le pot controla. Lumea este un loc foarte vast în care se întâmplă milioane de lucruri care nu depind de noi, iar un om inteligent învaţă să accepte acest lucru. Filosofia de viaţă pe care aceştia o urmează este aceea de a curăţa locul în care se află, focusându-se pe lucruri aflate în imediata vecinătate, pe care le pot controla, precum a-şi face jobul cum trebuie sau să-şi recicleze gunoiul. Ei nu-şi pierd timpul stresându-se că este posibil ca un meteorit să lovească Pământul în orice secundă întrucât şi dacă ar fi aşa, este un lucru care nu depinde câtuşi de puţin de ei.

3. Nu le e frică de shimbare. Schimbarea poate fi înfricoşătoare, dar, totodată, frumoasă şi eliberatoare. Cu toţii ştim cât de greu este să te muţi într-un alt oraş sau să pui capăt unei relaţii de cuplu confortabile, dar oamenii cu minte puternică o fac oricum pentru că merg pe principiul că este un lucru bun pentru ei.

4. Nu se tem de riscurile rezonabile. Un om puternic spune da noilor experienţe, chiar dacă sunt riscante. Nu e vorba despre riscuri de viaţă şi de moarte, există o fină demarcaţie între aventuros şi prost. Aceasta poate nsemna încercarea unui fel de mâncare nou a cărei denumire nu sună foarte bine sau a îndrăzni să îmbrace ceva extravagant pentru a vedea cum îi şade. Filosofia de viaţă este: nu respinge până nu vezi despre ce e vorba.

5. Nu rămân fixaţi în trecut. Trecutul ar trebui să rămână trecut. Oamenii puternici ştiu că şi dacă s-ar întoarce tot n-ar putea schimba nimic astfel că nu merită să te fixezi asupra acestui lucru. Să-ţi reaminteşti un eveniment din trecut e una, dar este nesănătos să-ţi trăieşti fiecare zi dorindu-ţi să revină zilele gloriase din timpul liceului. De asemenea, ei ştiu foarte bine că este pierdere de timp şi de energie dorindu-şi ca să fi făcut lucrurile altfel. Este prea târziu acum şi fiecare alegere „rea“ pe care au făcut-o îi face să fie ceea ce sunt astăzi. Totodată, ei învaţă din greşelile pe care le-au făcut. Este posibil să nu poată lua înapoi vorba urâtă spusă unui prieten, dar oamenii puternici trag învăţăminte de pe urma erorilor pe care le-au făcut şi data viitoare încearcă să le ocolească.

6. Nu lasă eşecul să-i descurajeze. Toţi greşim. Este cea mai scurtă cale către a învăţa ceva. Atunci când sunt respinşi de la un lucru pe care îl doresc foarte mult, oamenii puternici nu ezită să o ia de la capăt.

7. Nu le e teamă să fie singuri. Oamenii puernici nu se tem să iasă din zona lor de confort şi să ia lumea pe cont propriu. Le plac oamenii, dar nu se tem să iasă singuri la restaurant, să plece singuri în călătorii sau să-şi construiască pas cu pas propria companie.

8. Nu-şi doresc rezultate imediate. Mulţi ne dorim în ziua de astăzi să se întâmple totul instantaneu, la o simplă apăsare pe buton. Oamenii cu mintea puternică au învăţat însă să-şi cultive o calitate rară care se numeşte răbdare. Fie că e vorba despre o cină delicioasă sau de întâlnirea cu sufletul pereche, ei ştiu că nu este o cursă contra cronometru.  

Viață sănătoasăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite