5 trucuri cu lămâie pentru frumuseţe

0
0

Cele mai eficiente şi mai naturale remedii pentru problemele obişnuite ale pielii se găsesc în cămară sau în frigider. Lămâia este un aliat de nădejde în acest sens, spun specialiştii.


Lămâile sunt citricele cu cele mai multe beneficii estetice, potrivit dermatologilor şi cosmeticienilor. „Acidul alfa-hidroxil din compoziţia lămâilor este foarte asemănător cu substanţele utilizate în peelingurile din cabinetele dermatologice“, spune medicul dermatolog Elizabeth Hale, de la Şcoala de Medicină a Universităţii din New York, citată de Yahoo! Health. Iarna, pielea are nevoie de îngrijire specială.

1. Ajută la eliminarea punctelor negre

Stoarce sucul unei jumătăţi de lămâie şi unge-ţi faţa cu el. Aşteaptă cinci minute, apoi clăteşte-ţi faţa cu apă rece. Proprietăţile antibacteriene ale lămâii vor preveni infectarea punctelor negre atunci când le scoţi. În plus, punctele negre apar din cauza înfundării porilor cu praf şi reziduuri cutanate, iar acidul alfa-hidroxil din lămâie ajută la exfolierea unui strat superficial de piele şi, deci, la curăţarea porilor.

2. Înălbitor pentru evchile semne de acnee

Semnele mai închise la culoare care amintesc de puseele acneice pot fi atenuate tot cu ajutorul sucului de lămâie. Foloseşte un tampon de vată pe care-l înmoi în suc de lămâie proaspăt stoarsă şi şterge-ţi cu el toată faţa. Dacă repeţi procedura zilnic, sucul de lămâie va albi întregul ten, astfel încât pielea va căpăta o culoare uniformă, iar petele de acnee vor fi mai puţin vizibile.

3. Decolorează părul

Dacă vrei să-ţi decolorezi părul cu nu mai mult de o nuanţă, îţi poate veni în ajutor tot lămâia. Amestecă sucul de la patru lămâi cu un sfert de cană de apă caldă, pune lichidul obţinut într-un pulverizator şi aplică-l pe tot părul. Expunerea la soare a părului vreme de 30-60 de minute pe zi accentuează rezultatele obţinute cu ajutorul sucului de lămâie. După acest tratament, spală-ţi părul şi foloseşte neapărat balsam, fiindcă sucul de lămâie îl poate usca excesiv.

4. Întăreşte unghiile

Dacă îţi scufunzi unghiile în suc de lămâie vreme de aproximativ 10 minute, o singură dată pe săptămână, vei constata că ai unghii mai sănătoase, mai puternice şi mai uniform colorate.

După tratament, mâinile trebuie clătite cu apă caldă, iar apoi unse cu o cremă puternic hidratantă.

5. Înmoaie călcâiele

Sucul de lămâie este foarte util şi pentru frumuseţea picioarelor, fiindcă înmoaie pielea întărită a călcâielor şi, de asemenea, distruge bacteriile care se acumulează sub unghii. Amestecă într-un lighean trei căni cu suc de lămâie cu şase căni cu apă, cu trei linguri de pudră de scorţişoară şi cu o cană cu lapte de cocos. Ţine picioarele în lichidul obţinut vreme de 15 minute, apoi clăteşte-le cu apă caldă. 


Citeşte şi:

Cum poţi elimina cu succes mătreaţa severă

Cel mai vândut şampon din lume este unul antimătreaţă, care se găseşte pe toate rafturile magazinelor. Acest lucru înseamnă că extrem de multă lume se confruntă cu problema micilor coji albe de pe scalp.

Nopţi nedormite? Poţi scăpa de cearcăne în mod natural!

Unii dintre noi se aleg cu cearcăne de la orele prelungite la serviciu, de la nopţile nedormite de stres sau de căldură, alţii au o predispoziţie genetică şi au petele inestetice vineţii sub ochi chiar şi dacă dorm 12 ore pe noapte. Pentru toate aceste situaţii există soluţii.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite