Nopţi nedormite? Poţi scăpa de cearcăne în mod natural!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre noi se aleg cu cearcăne de la orele prelungite la serviciu, de la nopţile nedormite de stres sau de căldură, alţii au o predispoziţie genetică şi au petele inestetice vineţii sub ochi chiar şi dacă dorm 12 ore pe noapte. Pentru toate aceste situaţii există soluţii.

De ce apar cearcănele şi pungile de sub ochi?

Apariţia cearcănelor este atribuită, în principal, unei circulaţii sangvine deficitare şi unei dereglări a circulaţiei limfatice, ceea ce duce la o acumulare în pielea de sub ochi a pigmenţilor din sânge.

Limfa este responsabilă cu drenajul sau, în termeni mai practici, „curăţarea“ ţesuturilor. Dacă circulaţia limfei este tulburată de anumiţi factori, eliminarea pigmenţilor sangvini care se acumulează sub piele nu se poate face corespunzător. Cum pielea este de patru ori mai subţire sub ochi decât pe restul corpului, aici este cel mai vizibil acest fenomen. Aşa apar, deci, cearcănele vineţii. Desigur, ele pot fi şi o moştenire de familie şi pot fi şi consecinţa unei proaste igiene de viaţă (somn insuficient, alimentaţie nehrănitoare, fumat etc.).

Nu de puţine ori, cearcănele sunt însoţite de pungi sub ochi. Ele sunt rezultatul acumulării de apă şi de grăsimi sub pielea aceasta sensibilă şi subţire. Tot igiena deficitară de viaţă – consumul de alcool, de tutun şi lipsa somnului – determină apariţia retenţiei de apă.

Ce poţi face dacă ai ochii „pufoşi“

Se întâmplă uneori ca, atunci când ne trezim, pielea din jurul ochilor să se dubleze, parcă, în volum. Pentru a atenua această problemă, este suficient să aplici comprese cu apă rece pe ambele pleoape pentru câteva minute.

De asemenea, pentru un efect tonic rapid, poţi opta pentru aplicarea unor mici cuburi de gheaţă puse într-un prosop. Sau, dacă vrei să foloseşti un truc mai vechi, ia două linguri pe care le-ai ţinut câteva minute în frigider şi pune-le pe pleoape până ce se încălzesc. Efectul este similar cu cel al cuburilor de gheaţă şi al compreselor cu apă rece.

Truc:

Pune câteva picături de apă de trandafiri pe compresele reci pe care le aplici pe pleoape. Apa de trandafiri are proprietăţi tonifiante şi hidratante care te vor ajuta să combaţi cu succes senzaţia de ochi umflaţi, dar şi cearcănele.

Poţi face singur acasă apă de trandafiri lăsând, pur şi simplu, la infuzat câteva petale de trandafiri proaspeţi de grădină în apă fierbinte.

Bineînţeles, un efect sporit contra ochilor obosiţi are şi apa de albăstrele. Cu aceasta îţi poţi spăla ochii, fără riscuri, albăstrelele conferind ochilor o senzaţie de prospeţime şi având calităţi puternic descongestionante. Se prepară la fel ca apa de trandafiri.

Spilcuţa, anticearcăn eficient  

Spilcuţa combate cu succes durerile de cap şi chiar migrenele şi, în plus, florile acestei plante sunt recunoscute pentru rezultatele pe care le au împotriva cearcănelor şi pungilor de sub ochi.

image

Cum se foloseşte spilcuţa:

Infuzează două linguriţe de plantă uscată într-o cană cu apă clocotită pentru trei-patru minute.

După ce s-a răcit, îmbibă cu acest ceai două tampoane de vată pe care le pui apoi la frigider câteva minute.

Apoi aplică tampoanele pe pleoape aproximativ 10 minute.

Dacă găseşti la farmacie pliculeţe cu ceai de spilcuţă, nu mai ai nevoie de tampoane de vată, poţi folosi direct pliculeţele pe post de comprese, tot după ce ai făcut o infuzie şi ai pus plicurile la frigider.

Frigul şi proprietăţile calmante, antiseptice şi de curăţare ale spilcuţei acţionează în comun, astfel că după acest „tratament“, vei scăpa definitiv de senzaţia de ochi obosiţi.

Ceaiul verde te face să pari odihnit


Cu o cantitate impresionantă de antioxidanţi, ceaiul verde este utilizat tradiţional pentru combaterea tulburărilor digestive, pentru stimularea capacităţilor cognitive şi pentru a accelera eliminarea toxinelor din organism, prin stimularea circulaţiei sangvine.

Dar, în aceeaşi măsură, ceaiul verde este benefic pentru obţinerea unui aspect de prospeţime, de odihnă şi de sănătate al ochilor. Procedeul de utilizare este acelaşi ca în cazul spilcuţei.

Smochinele proaspete – revigorante şi tonifiante

image

Aceste fructe au un conţinut bogat în fibre alimentare, în antioxidanţi, în potasiu, calciu şi fier, ceea ce le face extrem de utile organismului din mai multe puncte de vedere, dar şi ca anticearcăne.

Le poţi folosi pe post de comprese astfel: taie un fruct copt, dar nu foarte zemos, în două jumătăţi pe care le pui la frigider o jumătate de oră. După ce s-au răcit, aplică-le pe pleoape şi vei vedea că, după 4-5 minute, răcoarea şi substanţele nutritive au efectul scontat. Repetă de câte ori este necesar.

Feliile de castraveţi rămân în topul remediilor anticearcăn

Poate cele mai cunoscute remedii pentru ochii obosiţi sunt feliile de castraveţi aplicate pe pleoape. Sigur, ele rămân şi unele dintre cele mai eficiente astfel de „tratamente“, fiindcă au în compoziţie 95% apă şi, în plus, conţin şi cupru. Acest metal favorizează formarea colagenului, de care pielea din jurul ochilor are mare nevoie. Se aplică reci, la fel ca jumătăţile de smochină.

Poţi decolora cearcănele cu:

Suc de lămâie – atenuează cearcănele foarte vizibile. Aciditatea lămâii favorizează depigmentarea pielii de sub ochi. Stoarce sucul de la o lămâie proaspătă şi rece, din frigider, şi îmbibă cu acesta două tampoane de vată pe care le aplici pe pleoape şi le laşi să acţioneze zece minute. Repetă procedura în fiecare seară pentru a obţine rezultate satisfăcătoare. Pentru a adăuga acestui remediu şi un efect nutritiv, amestecă sucul de lămâie cu ulei de măsline.

Rondele de cartofi – cartoful conţine agenţi decoloranţi care sunt eficienţi pentru decolorarea cearcănelor accentuate. Aplică în fiecare seară, înainte de culcare, câte o felie de cartof pe fiecare pleoapă. Lasă-le să acţioneze zece minute. Vei vedea diferenţa după câteva zile de utilizare. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite