Sexul regulat te păstrează sănătos

0
0

Trăim în era vitezei. Nu mai avem timp de nimic, iar viaţa personală ne ocupă tot timpul. Treburile la serviciu sunt interminabile, acasă ajungem târziu, ceea ce afectează viaţa amoroasă. Am ajuns să facem sex din ce în ce mai rar, un lucru nu tocmai bun, după cum spun specialiştii.

Ar trebui să schimbăm acest lucru, ne sfătuiesc specialiştii. Aceştia susţin că sexul ne poate ţine departe de stres. Şi există şi alte beneficii importante ale partidelor de amor regulate. Iată câteva dintre acestea:

Te scapă de anxietate

Partidele de amor sunt cele mai bune remedii pentru stres. În timpul actelor sexuale, corpul produce dopamină, substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul, endorfină, cunoscut cu apelativul ,,hormonul fericirii'' şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară.

În cadrul unui studiu, trei neurologi au demarat un test pe cobai masculi şi au descoperit că şoarecii care aveau o activitate sexuală erau mult mai puţin anxioşi decât cei care nu aveau deloc activitate sexuală.

Te fereşte de cancer

Conform studiilor, ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. În plus, cei care au mai multe relaţii intime resimt mai puţină durere. Hormonul oxitocina creşte nivelul încrederii şi apropie cuplurile.

Te ajută să slăbeşti

Pe de altă parte, trei partide sexuale în decursul unei săptămâni, cu o durată de 15 minute, pot arde până la 7.500 de calorii pe an. Acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat, respiratul profund creşte volumul de oxigen din celule, iar testosteronul eliberat în timpul sexului întăresc muschii şi oasele.

Află pe clicksanatate.ro cum te ajută sexul frecvent să rămâi sănătos!

Dieta cu carne

Turmeric cu lapte, băutura cu efect antiinflamator

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite