Cât trebuie să dureze o partidă de sex pentru plăcerea maximă a femeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preludiul joacă un rol extrem de important însă în plăcerea ambilor parteneri
Preludiul joacă un rol extrem de important însă în plăcerea ambilor parteneri

Durata unei partide de sex satisfăcătoare diferă de la un cuplu la altul, însă un nou studiu pe această temă arată cât ar trebui să dureze actul sexual ideal pentru femei.

Un studiu realizat anul trecut şi publicat în „Journal of Sexual Medicine“ susţinea că durata medie a unei partide de sex satisfăcătoare pentru ambii parteneri este de 5,4 minute. Noile cercetări demonstrează că sexul trebuie să dureze minimum 7,5 minute pentru ca o femeie să fie pe deplin satisfăcută, scrie Cosmopolitan. Această durată nu include şi preludiul, care, potrivit specialiştilor, joacă un rol extrem de important pentru plăcerea sexuală a ambilor parteneri. 

Ian Kerner, sexolog şi terapeut de cuplu, subliniază însă că deşi experţii în domeniu susţin că durata ideală pentru un sex bun este de 7,5 minute, această chestiune este relativă şi diferă în funcţie de mai multe aspecte.

„Uneori îţi doreşti o partidă de sex rapidă, alteori ai nevoie de un act sexual foarte intens, iar uneori vrei doar să te distrezi sau să fii aventuros. Tipul de sex pe care ţi-l doreşti dictează durata partidei. Un lucru e cert: sexul ar trebui să dureze suficient de mult timp pentru ca ambii parteneri să simtă plăcerea, în general, sub forma orgasmului“, explică Kerner. 

Cât despre preludiu, expertul spune că îşi încurajează întotdeauna pacienţii să se implice cât mai mult posibil înainte de a trece la actul sexual: „Cu cât preludiul este mai lung, cu atât creşte nivelul de excitare şi partenerii se apropie mai uşor de orgasm.“

De asemenea, specialiştii susţin că dacă vrei să ai parte de partide mai lungi şi mai plăcute de sex, cel mai important lucru este să-ţi eliberezi mintea, să te relaxezi şi să trăieşti momentul alături de partenerul tău. Totodată, studiile în domeniu au demonstrat că un act sexual de 1-2 minute este considerat de majoritatea persoanelor mult prea scurt, în timp ce o partidă ce durează între 13-30 de minute (timp dedicat exclusiv sexului cu penetrare) devine obositoare şi nivelul de satisfacţie scade. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite