Cele mai mari mituri despre cuplurile fericite vs. realitate: ce trebuie să ştii dacă relaţia ta nu merge ca pe roate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari greşeli care ne împiedică să avem o relaţie sănătoasă şi solidă este faptul că obişnuim să credem în mituri despre ce înseamnă un cuplu „fericit“ şi ce presupune acesta. Renumitul Dr. Phil dezvăluie nouă mituri despre cuplurile fericite şi realităţile care te vor face să-ţi priveşti relaţia dintr-o nouă perspectivă.

1. Mit: Cuplurile fericite pot vedea lucrurile prin ochii celuilalt

Realitate: Nu poţi vedea lucrurile în acelaşi fel ca partenerul tău, pentru că pur şi simplu nu sunteţi una şi aceeaşi persoană. Sunteţi diferiţi genetic, fizic şi psihologic şi aţi avut parte de experienţe diferite de viaxţă. În plus, bărbaţii şi femeile nu funcţionează la fel, este de părere Dr. Phil.

2. Mit: Cuplurile fericite sunt mereu romantice

Realitate: Oamenii au tendinţa să confunde acel sentiment ameţitor pe care îl au la începutul unei relaţii cu dragostea. Adevărul este însă că etapa de început se numeşte „zăpăcire“ şi va trece. Este doar sentimentul de noutate şi emoţie, însă nu susţine o relaţie. 

3. Mit: Cuplurile fericite pot rezolva toate neînţelegerile

Realitate: Există câteva lucruri de bază în care nu vă veţi pune mereu de acord. Amândoi aveţi propriile opinii legate de aceste subiecte şi acest lucru nu se va schimba.

4. Mit: Cuplurile fericite trebuie să aibă interese comune

Realitate: Este un plus dacă se întâmplă să aveţi interese comune, dar nu este nimic în neregulă cu relaţia voastră dacă nu aveţi aceleaşi activităţi. Dacă vă forţaţi să vă angajaţi în activităţi comune, dar rezultatul este stres, tensiune şi conflict, încetaţi să o mai faceţi!

5. Mit: Cuplurile fericite nu se ceartă

Realitate: Conflictul este un fapt de viaţă în majoritatea relaţiilor, iar certurile, atâta timp cât nu sunt distructive, nu sunt un lucru negativ. Certurile pot, de fapt, ajuta relaţia prin eliberarea tensiunii, restabilind pacea şi încrederea, conştientizând că-ţi poţi exprima sentimentele fără să fii abandonat sau umilit.

6. Mit: Cuplurile fericite îşi împărtăşesc toate sentimentele

Realitate: Să spuneţi tot ce aveţi pe suflet vă poate face să vă simţiţi mai bine, dar uneori când răbufniţi la nervi, riscaţi să vă deterioraţi relaţia permanent. Multe relaţii sunt distruse în momentul în care unul din parteneri nu poate trece peste nişte vorbe necenzurate spuse la cald. De aceea gândiţi-vă înainte să spuneţi ceva ce aţi putea regreta!

7. Mit: Să fii un cuplu fericit nu are nimic de-a face cu sexul

Realitate: Dacă doriţi o relaţie sexuală bună, aceasta trebuie integrată într-o relaţie bună în general. O relaţie sexuală bună este importantă pentru că vă poate face să vă simţiţi mai apropiaţi, mai relaxaţi, mai acceptaţi şi mult mai ataşaţi de partener. Intimitatea care vine din interacţiunile sexuale duc relaţia la un alt nivel. Aşadar, păstraţi sexul pe lista cu priorităţi.

8. Mit: Cuplurile fericite se sincronizează întotdeauna din punct de vedere sexual

Realitate: Cu excepţia perioadei de început, când nu vă puteţi lua mâinile unul de pe celălalt, este absolut normal să aveţi chef de sex în momente diferite. Partenerii au rar acelaşi apetit sexual în acelaşi timp. Găşiţi o cale de mijloc care să vă mulţumească pe amândoi. Relaţiile sunt despre negociere şi compromis, iar acest lucru nu se opreşte niciodată.

9. Mit: Cuplurile fericite ştiu ce trebuie să facă şi să nu facă pentru a avea o relaţie nemaipomenită

Realitate: Nu există lucruri general valabile în orice relaţie şi nici vreun manual despre modalitatea corectă de a vă iubi, de a vă certa, de a vă raporta unul la celălalt sau orice ţine de relaţii. Cel mai important este ca metodele voastre să funcţioneze pentru amândoi.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite