Poziţii sexuale care vă menţin în formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O partidă de sex este un bun antrenament pentru muşchii abdominali, pentru fesieri şi, de la caz la caz, pentru spate sau pentru muşchii interni ai coapsei FOTO Shutterstock
O partidă de sex este un bun antrenament pentru muşchii abdominali, pentru fesieri şi, de la caz la caz, pentru spate sau pentru muşchii interni ai coapsei FOTO Shutterstock

În piramida nevoilor umane, activitatea sexuală este plasată la temelie, alături de alimentaţie şi de nevoia de adăpost.

Ar trebui să ţinem cont de acest aspect nu doar când ne referim la caracterul ei instinctual, ci şi atunci când luăm în calcul beneficiile asupra sănătăţii. Sexul ne menţine în formă, indiferent de condiţia fizică sau de „pricepere”.

Studiile au demonstrat că reduce durerea, stimulează imunitatea şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular.

De asemenea, înlătură stresul, creşte stima de sine şi previne apariţia cancerului de prostată, iar prin antrenamentul la care supune musculatura pelviană, aduce beneficii în prevenirea incontinenţei urinare. În plus, ajută la arderea caloriilor. Deci, din acest punct de vedere, toate poziţiile vă menţin în formă!

Lucrează musculatura

Potrivit specialiştilor, o partidă de sex arde minimum 85 de calorii şi este un bun antrenament pentru muşchii abdominali, pentru fesieri şi, de la caz la caz, pentru spate sau pentru muşchii interni ai coapsei.

Depinde de tine cât de solicitantă o faci pentru organism, pentru că există poziţii care amplifică efortul.

Totuşi, chiar dacă după unele încercări poţi face febră musculară, trebuie să ştii că activitatea sexuală nu ţine loc de exerciţii fizice şi de mişcare. Iată câteva poziţii care, spun sexologii, cresc efortul fizic.

Dacă te numeri printre cei care apreciază mai degrabă erotismul şi intimitatea în timpul actului sexual, le poţi privi ca pe un simplu experiment.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite