La ce se gândesc bărbaţii atunci când află sau îşi dau seama că partenera nu are orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii îşi doresc la modul cât se poate de implicat să le ofere partenerelor cât mai multă plăcere, conform un nou studiu publicat în „The Journal of Sex Research” („Jurnalul Cercetărilor despre Sex”), cercetare în cadrul căreia sinceritatea reprezentanţilor sexului puternic a scos la iveală detalii surprinzătoare.

Pentru acest studiu, cercetătorii de la Universitatea de Vest, în SUA, au evaluat discuţiile de grup a 24 de femei şi 24 de bărbaţi. 

Grupurile de discuţie ale femeilor s-au concentrat pe sexualitate, orgasm, lipsa orgasmului, parteneri, comunicare, mimarea orgasmului, masturbare şi jucării sexuale, iar cele ale bărbaţilor pe orgasm, comunicare, mimarea orgasmului, stimularea clitoridiană şi jucării sexuale.

În urma dezbaterii temelor comune, a ieşit la iveală faptul că bărbaţii sunt mult mai satisfăcuţi din punct de vedere sexual atunci când femeia are orgasm în timpul actului, la fel cum, în aceeaşi măsură, sunt deosebit de stresaţi şi afectaţi atunci când partenera nu are orgasm. 

De asemenea, bărbaţii consideră că orgasmul partenerei este responsabilitatea lor. Interesant este că în urma cercetării s-a ajuns la concluzia că şi femeile consideră că orgasmul lor este o datorie care cade în grija partenerului. Sinceritatea bărbaţilor care au participat la studiu reiese din următoarele citate desprinse din timpul discuţiilor purtate în cadrul focus grupurilor: 

Dacă femeia nu are orgasm, sunt mereu puţin depresiv, chiar dacă eu am avut unul.
Dacă încerci să o aduci la orgasm şi nu reuşeşti, este o chestie destul de frustrantă. Dacă reuşeşti, te simţi împlinit.
Chiar dacă, probabil, au contribuit o multitudine de factori la lipsa orgasmului femeii, tot responsabilitatea bărbatului este să aducă femeia la orgasm.

Nu în ultimul rând, autorii studiului au explicat că femeile sunt foarte rezervate în a discuta cu partenerii lor despre lipsa orgasmului, în timp ce bărbaţii spun că ar vrea să discute mai mult despre acest aspect, pentru a şti ce anume trebuie să facă pe viitor.


Citeşte şi:

Bărbaţii sunt mai sensibili decât se crede: femeile nu ar trebui să mai mimeze orgasmul

10 modalităţi prin care femeile pot avea parte de un orgasm intens

Se caută bani pentru producerea în masă a orgasmatronului, dispozitivul care asigură orgasmul la comandă

De ce mimează femeile orgasmul?


 

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri