De ce mimează femeile orgasmul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebarea care încă mai preocupă reprezentanţii sexului tare primeşte un răspuns ştiinţific, care explică de ce majoritatea femeilor recurg la acest gest. Spre deosebire de ceea ce se credea, mimarea orgasmului are un fundament mai puţin altruist.

Femeile recurg la mimarea orgasmului pentru a creşte nivelul propriu al excitării, de fapt, arată noi cercetări în domeniu. În realitate, în loc să aibă grijă de orgoliul partenerului, femeile intervievate susţin că aşa se bucură mai mult de partida de sex, tocmai datorită acestui detaliu care face experienţa mult mai plăcută, citează „The Independent” un nou studiu publicat în „Journal of Sexual Archives”.

Cercetătorii de la Universitatea Temple şi Kenyon College au rugat 481 de femei heterosexuale, active sexual, fără să fie implicate într-o relaţie serioasă, să indice cât de mult contează şi influenţează factorii individuali decizia lor de a mima.

Patru motive au format Scala mimării orgasmului la femei: amăgirea altruistă (mimarea pentru a evita emoţiile negative ale partenerului), frica şi nesiguranţa (pentru a nu asocia experienţa sexuală cu un eşec), stimulare sexuală avansată (tentativa de a creşte nivelul excitării prin mimare) şi amânarea sexuală (mimarea orgasmului pentru a încheia partida de sex). 

Echipa de cercetători a descoperit că femeile vor mima orgasmul mai degrabă în situaţiile în care simt nevoia unui stimulent decât pentru a o încheia. 

Totuşi, cel mai des întâlnit motiv pentru care femeile continuă să mimeze este altruismul, acestea dorind să evite dezamăgirea partenerului sau rănirea sentimentelor. 

„Ce este cu adevărat unic la această scală de măsurare este că, pentru prima dată, avem evidenţa cantitativă care sugerează că femeile mimează pentru motive mult mai «egoiste»”, a spus Erin Cooper, co-autorul studiului, pentru „The Huffington Post”.

„Decizia mimării orgasmului pentru acest motiv are foarte puţin de-a face cu partenerul ei sau cu experienţa sexuală. Este doar una dintre armele pe care femeile le folosesc pentru a intensifica experienţele sexuale”, adaugă acesta. 

„Cercetarea aprofundată pe această temă ar putea servi, pe viitor, analizării dorinţelor sexuale, nivelului de satisfacţie, dar şi al disfuncţiilor sexuale, precum şi în terapia practicată în cuplu”, a conchis Cooper. 

Citeşte şi:

Mărturiile unor bărbaţi care au mimat plăcerea sexuală: „Nu am vrut să-i rănesc sentimentele“

Bărbatul nu ştie când o femeie mimează. Alte mituri ale sexualităţii demascate

VIDEO Lucruri bizare despre orgasm

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite