10 modalităţi prin care femeile pot avea parte de un orgasm intens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Există femei perfect sănătoase din toate punctele de vedere care se bucură de o viaţă sexuală împlinită, ceea ce presupune şi că momentele în care experimentează orgasmul sunt mult mai numeroase decât cele în care rămân nesatisfăcute. Ce secrete au descoperit aceste femei şi nu le-au aflat încă cele care simt că plăcerea sexuală supremă se află atât de aproape, dar totuşi atât de frustrant de departe?

Ştiinţa şi numeroasele cercetări făcute de-a lungul timpului în ceea ce priveşte orgasmul feminin oferă informaţii verificate, care ar putea creşte considerabil şansele femeilor de a se bucura de o viaţă intimă explozivă, odată puse în practică, conform womanshealth.com.   

Infuzie de oxitocină

Cunoscută şi ca hormonul iubirii, oxitocina este o „cheie“ care poate desfereca poarta către orgasm, arată un studiu publicat recent în revista de specialitate „Hormones and Behaviour“ (Hormoni şi Comportament). Cercetarea a relevat că în cazul cuplurilor care au folosit înainte de iniţierea actului sexual un spray nazal cu oxitocină, orgasmul a fost resimţit mult mai intens, spre deosebire de cuplurile care nu beneficiaseră de „puful magic“, ci de o soluţie placebo. Dacă nu aveţi de unde să procuraţi un astfel de spray minune, puteţi să creşteţi nivelul oxitocinei şi în mod natural, cu ajutorul cât mai multor îmbrăţişări sau al altor gesturi care implică sentimente de iubire faţă de partener.

Preludiu de cursă lungă

Aşa cum nu este indicat să participi la un concurs de alergare fără o încălzire prealabilă, la fel de greşit este să faci sex fără un preludiu pe măsura finalului la care râvneşti. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să alegi tipul potrivit  de preludiu, nu doar ca el să existe, lucru certificat de un studiu publicat în American Sociological Review. Conform cercetării respective, s-a observat o creştere cu 18% a şanselor ca femeile să aibă orgasm dacă se masturbează sau dacă au parte de sex oral. 

Lubrifiere înainte de toate 

Lubrifierea trebuie considerată o necesitate, nu un moft, concluzie indicată de o altă cercetare, în cadrul căreia 50% din subiecţi au declarat că au ajuns mult mai uşor la orgasm atunci când au folosit lubrifianţi.

Ce-şi face femeia cu mâna ei…

Şansele de a ajunge la orgasm cresc în cazul femeilor care au îndrăzneala de a se autostimula şi de a-şi cunoaşte astfel corpul, în aşa fel încât să ştie cât mai bine spre ce „butoane“ trebuie să-şi îndrume partenerul să apese. Orice femeie ar trebui să-şi rezerve din când în când timp pentru a-şi explora corpul şi ca să încerce senzaţii dintre cele mai diverse. Cu cât o femeie îşi cunoaşte mai bine trupul, cu atât cresc şansele de a avea parte de orgasme mai intense.

Autocontrol în pat

Se spune că lucrurile bune li se întâmplă celor care ştiu să aştepte. Un alt studiu, publicat de această dată în Journal of Sex Research, dezvăluie că dacă ne excităm până aproape de atingerea orgasmului, dar ne oprim exact înainte de finalul aşteptat, acest lucru constituie un bun exerciţiu pentru a obţine orgasme extraordinare. Totul este să aştepţi până te apropii ca nivel de excitare de ceea ce s-ar traduce procentual în 90%, iar taman înainte de climax pune stop, încetineşte ritmul, pentru ca apoi să o iei de la capăt. Şi tot aşa până când nevoia de a lăsa plăcerea să năvălească devine insuportabilă.

Clitorisul trebuie tratat regeşte 

Unul din motivele principale pentru care femeile întâmpină dificultăţi în atingerea orgasmului este legat de stimularea insuficientă a clitorisului în timpul preludiului. Prin urmare, dacă partenerul nu înţelege importanţa acestui aspect, rezolvă şi singură problema. Poate puterea exemplului îl va convinge că trebuie să-ţi dea o mână de ajutor, pe principiul o mână ajută pe cealaltă.

Jucării ajutătoare

Uneori un orgasm memorabil poate depinde şi de un gadget erotic dotat cu o baterie cu viaţă lungă. Aşa că nu vă ruşinaţi şi intraţi împreună cu partenerul sau singură într-un sex-shop şi achiziţionaţi jucăria sexuală care consideraţi că ar putea să vă fie de folos între aşternuturi.

Mănâncă pentru plăcere

Anumite alimente, precum ovăzul, piersicile, stridiile, ghimbirul sau nucile, dar nu numai, se pare că ajută la creşterea libidoului. Aşa că nu ezitaţi să consumaţi cât mai multe preparate bazate pe acest tip de alimente pentru a mai face un pas către orgasmul dorit.

Musculatură pelviană puternică

Cercetătorii aproape că sunt gata să bage mâna în foc pentru a ne convinge că o zonă pelviană tonifiată este extrem de importantă în obţinerea unui orgasm puternic. Nu degeaba există exerciţii fizice, cum sunt exerciţiile Kegel, menite să întărească zonele cu rol important în obţinerea orgasmului.

O viaţă activă

Un fizic tonifiat nu doar că ne creşte încrederea în noi, dar un program regulat de exerciţii fizice ajută la obţinerea unei vieţi sexuale mult mai bune din punct de vedere calitativ. Iar acest lucru este confirmat şi de un studiu din 2007 al Universităţii americane din Cincinnati.

Citeşte şi:

El vrea sex, tu nu ai chef. Ce faci?

Experiment sexual: O femeie atinge orgasmul cu o singură atingere, prin hipnoză 
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite