Bărbaţii sunt mai sensibili decât se crede: femeile nu ar trebui să mai mimeze orgasmul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

A fi cinstit e lucru mare, spune o zicală, iar oamenii de ştiinţă consideră că ideal ar fi să aplicăm acest proverb şi-n dormitor. Cercetătorii canadieni le sfătuiesc pe femei să renunţe la mimarea orgasmului, în condiţiile în care bărbaţii nu sunt chiar atât de uşor de păcălit.

În cadrul unui studiu efectuat pe un eşantion de 84 de cupluri, fiecare persoană a completat un chestionar care conţinea întrebări cu privire la propria satisfacţie sexuală, şi altul cu întrebări legate de cât de satisfăcut au impresia că este partenerul din punct de vedere sexual. La compararea rezultatelor, s-a constat că răspunsurile coincid. 

„În medie, atât bărbaţii, cât şi femeile au percepţii deosebit de precise şi obiective asupra satisfacţiei sexuale a partenerului”, a declarat Erin Fallies, conducătorul studiului.

În ciuda acestui fapt, studiul a relevat şi faptul că, deseori, bărbaţii se subestimează, având impresia că partenera nu se simte atât de bine pe cât dă de înţeles, ceea ce înseamnă că unii sunt chiar mai buni la pat decât cred.  

Conform studiului canadian, comunicarea şi abilitatea de a citi emoţiile sunt cheia spre înţelegerea partenerului . 

„Înţelegerea satisfacţiei sexuale dintre parteneri ar putea avea un impact pozitiv asupra satisfacţiei ambilor”, a declarat un reprezentat al cercetătorilor de la Universitatea Waterloo din Ontario, Canada. 

Expertul în relaţii, doctor Pam Spurr, a studiat acest subiect în cartea sa, „Sex Academy”, fiind de părere că mulţi oameni nu simt că este cazul să discute despre aceste lucruri, pentru că, de multe ori, partenerii oricum „ştiu ce simt”. Astfel, mimarea orgasmului ar fi mai mult o formă de politeţe intimă folosită pentru a evita momentele jenante sau pentru a nu pune în pericol relaţia.

Doctor Spurr a mai adăugat că nu ar trebui să mimăm plăcerea doar pentru a ne ascunde nefericirea faţă de parteneri şi că o problemă se măreşte cu cât este ţinută „sub preş”.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri