După ce anume tânjesc proaspetele mame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Experienţa primului copil este extenuantă pentru cele mai multe dintre proaspetele mame. Dincolo de bucuria de a avea un copil, femeile tânjesc după lucruri simple pe care le făceau înainte de a deveni părinte, conform unui sondaj realizat recent.

Studiul, comandat de compania P&G, a arătat că primele şase săptămâni sunt critice pentru mame, 41% din participantele la cercetare comparând această perioadă cu o „tornadă“ care le dă viaţa peste cap.

 Aproape 47% din femei au descris primele săptămâni după naştere ca fiind „de-a dreptul extenuate“. Numai 15% din ele au declarat că şi-au păstrat calmul şi că au reuşit să se organizeze imediat după ce au născut.

Cercetătorii au mai aflat că cele mai multe femei reuşesc să se acomodeze cât de cât cu statutul de părinte abia la 10 săptămâni şi jumătate după venirea pe lume a copilului, scrie Daily Mail.

Mamele au făcut şi un clasament al lucrurilor şi activităţilor pe care regretă, uneori, că nu le mai pot face. Zilele de leneveală petrecute în pat, nopţile neîntrerupte de somn alături de partener, vremurile în care reuşeau să facă planuri de pe-o zi pe alta, o conversaţie telefonică liniştită sau o masă luată în tihnă s-au clasat pe primele cinci locuri în top.

Când pare că totul a luat-o razna în jurul nostru, lucrurile mici pe care le facem pentru noi sunt cele care ne menţin pe linia de plutire Linda Papadopoulos, psiholog

De asemenea, femeile au mărturisit că-şi doresc să se mai bucure de o cină în oraş în compania iubitului, să meargă la cinematograf, să se distreze alături de prieteni până la orele târzii ale nopţii, să aibă parte de vacanţe linştite şi de sesiuni lungi şi relaxante de cumpărături. 

„Venirea pe lume a unui copil ne schimbă foarte mult stilul de viaţă, modul în care gândim şi în care ne comportăm. Iar în astfel de momente, când pare că totul a luat-o razna în jurul nostru, lucrurile mici pe care le facem pentru noi sunt cele care ne menţin pe linia de plutire. Este perfect normal ca mamele să înceapă să se gândească la acele lucruri pe care le făceau cu plăcere şi înainte de a avea un copil, dar şi la felul cum s-a schimbat viaţa lor, a explicat psihologul Linda Papadopoulos.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite