Ce înseamnă „ghosting“, „benching“ şi „tuning“: ghidul termenilor populari în jargonul relaţiilor

0
0
Există numeroşi termeni în limba engleză care descriu diferite tipuri de comportamente în relaţiile cu potenţialii parteneri pe care îi întâlneşti în mediu online
Există numeroşi termeni în limba engleză care descriu diferite tipuri de comportamente în relaţiile cu potenţialii parteneri pe care îi întâlneşti în mediu online

Atunci când vine vorba de cuceriri, comunicarea este cheia, însă datorită noului „peisaj“ de dating online, limbajul iubirii a devenit mult mai complicat.

Nici n-ai apucat bine să-ţi dai seama ce înseamna „sexting“ (trad.- conversaţie sexuală prin mesaje), că deja te-ai trezit bombardat de o întreagă serie de termeni noi legaţi de relaţii, proveniţi din limba engleză. Cât timp cei singuri pot spune pas întâlnirii cu o persoană faţă în faţă printr-o simplă glisare rapidă pe Tinder, este important să fii pus la curent cu jargonul relaţiilor.

Din fericire, Claire Certain, directorul aplicaţiei de tendinţe şi dating Happn, a întocmit un ghid explicativ al terminologiei dating-ului pentru a te ajuta în căutarea dragostei, arată The Independent.

Ghosting

Deşi acest termen este relativ nou, pentru că „a dispărea fără urmă“, aşa cum s-ar traduce termenul din engleză, exista dinaintea erei întâlnirilor online. Dar ce înseamna asta de fapt?

Ghosting-ul are loc atunci când cineva cu care te întâlneşti dintr-o dată nu mai e de găsit, fără a-ţi da semne că nu mai este interesat de o relaţie cu tine. De obicei, acesta este rezultatul temerii sale de a-ţi spune spune că nu vrea ca lucrurile să meargă mai departe.

Slow Fade 

Aceasta este o practică asemănătoare cu ghosting-ul, însă într-o versiune mai prelungită, „când cineva cu care vorbeşti sau cu care te întâlnelşti, începe treptat să se îndepărteze de tine, făcând din ce în ce mai puţin efort în a ţine legătura“.

Benching 

Tradus „banca de rezervă“, în această situaţie nici măcar nu ajungi la stadiul în care să vă întâlniţi regulat. Persoana respectivă evită să iasă cu tine, însă continuă se te contacteze prin mesaje şi pe reţelele sociale, unde aveţi convorbiri intersante, incitante, făcându-ţi chiar mici promisiuni care nu se materializează niciodată în fapte concrete.

„În esenţă, aceste persoane te ţin pe tuşă, în timp ce îşi încearcă norocul şi cu alte persoane. Ai grijă cu această pasiune care te ţine în incertitudine în acest fel“, a avertizat Claire Certain.

Tuning

Acest termen poate fi confundat cu benching-ul, însă este mult mai pozitiv decât acesta. Tuner-ii sunt persoanele care vorbesc vag şi evită să fie direcţi în ceea ce priveşte sentimentele lor, chiar dacă sunt interesaţi de o legătură amoroasă cu tine.

DTR

Acest acronim este echivalent cu a discuta spre ce se îndreaptă relaţia voastră şi provine de la „define the relationship“ (trad. – definirea relaţiei).

Cuffing Season

Este un termen care se referă la sezonul de iarnă, când oamenii care de obicei se simt bine şi singuri, caută să se implice într-o relaţie.

Thirst Trap

Acest termen se foloseşte de obicei pentru a descrie o fotografie de pe reţelele sociale care este postată cu intenţia de a atrage atenţia. De exemplu, dacă o persoană scrie la descriere „Îmi place la nebunie noul meu ceas“, însă poza este concentrează pe trupul pe jumătate gol al acesteia, ceea ce este considerată „o capcană a dorinţei sexuale“.

Catch and Release

Tradus, „prinde şi dă-i drumul“, aceasta este tactica folosită de cei care iubesc „vânătoarea“ de parteneri. De îndată ce o persoană muşcă momeala şi începe să se ataşeze emoţional, acest tip de persoane se plictisesc şi pun capăt relaţiei.

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite