Un călugăr hindus, în vârstă de 120 de ani, crede cu tărie că a descoperit reţeta pentru a trăi mult şi fericit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un călugăr hindus, care pretinde că este cel mai bătrân om în viaţă, crede cu tărie că abstinenţa sexuală l-a ajutat să trăiască atât de mult.

Swami Sivananda s-a născut pe data de 8 august 1896, conform paşaportului său, şi spune că secretul unei vieţi lungi este lipsa contactelor sexuale, alimentaţia şi şedinţele de yoga, scrie The Mirror.

Sivananda, care s-a născut într-o familie extrem de săracă, locuieşte în oraşul Kolkata din India şi, în ciuda vârstei sale uimitoare, bărbatul trăieşte singur, neavând până acum niciodată nevoie de îngrijiri medicale. Acesta crede că longevitatea sa se datorează exerciţiilor de yoga şi abstinenţei sexuale.  

„În viaţă, disciplina este cel mai important lucru. Poţi face orice dacă ştii să îţi impui reguli stricte în ceea ce priveşte obiceiurile alimentare, exerciţiile fizice şi dorinţele sexuale. Controlul nevoilor este cel mai mare succes în viaţă. Mănânc orez fiert doar în apă, fără ulei sau condimente, şi tocană de linte, la care adăug ardei iuţi verzi. Am trăit atât de mult timp deoarece nu lucrurile materiale mă fac fericit“, a spus Sivananda.

„Am evitat consumul de lapte sau fructe deoarece cred că acestea sunt alimente de lux. În copilăria mea am adormit multe zile cu stomacul gol“, a mai adăugat Sivananda.

image

Călugărul hindus nu a dormit niciodată într-un pat şi nu foloseşte pernă în timpul somnului. Acesta doarme pe podea, pe un covor de iută şi foloseşte o cărămidă de piatră ca pernă.  

Bărbatul şi-a pierdut părinţii înainte de a împlini vârsta de şase ani, iar rudele l-au încredinţat unui guru spiritual, alături de care a călătorit prin toată India înainte de a se stabili în Varanasi. Cu un fizic de invidiat şi fără probleme de sănătate, Sivananda face sesiuni de câteva ore de yoga şi chiar călătoreşte singur. 

Bătrânul, care s-a născut pe vremea când nu exista electricitate, maşini sau telefoane, spune că nu este entuziasmat de noile tehnologii şi preferă să trăiască izolat. „Înainte, oamenii erau foarte fericiţi şi se mulţumeau cu puţine lucruri. Astăzi, oamenii sunt nefericiţi, nesănătoşi şi au devenit necinstiţi, ceea ce mă doare foarte mult. Îmi doresc doar ca oamenii să fie fericiţi, sănătoşi şi liniştiţi“, a declarat Sivananda citat de Daily Mail.

Sivananda a declarat că nu s-a înscris în „Cartea Recordurilor“ pentru că nu caută publicitate, dar în cele din urmă a fost convins de rudele lui să solicite titlul de „Cel mai în vârstă bărbat din lume“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite