Trucuri pentru o casă curată de Sărbători în cel mai scurt timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pune în aplicare câteva trucuri pentru a avea o casă curată, în prag de Sărbători FOTO: Shutterstock
Pune în aplicare câteva trucuri pentru a avea o casă curată, în prag de Sărbători FOTO: Shutterstock

Îngrijirea locuinţei îţi poate da dureri de cap, mai ales în perioada Sărbătorilor, dacă nu-ţi pregăteşti dinainte câteva strategii. Specialiştii ne sfătuiesc să curăţăm şi să aşezăm vasele, iar hainele, care ar trebui împachetate, să le depozităm în saci de gunoi.

Editorii de la „The Huffington Post“ au publicat câteva sfaturi utile pentru cei care îşi aşteaptă rudele în prag de Sărbători, dar n-au reuşit încă să-şi facă ordine în case.

Ai grijă cum aranjezi vesela

Clăteşte cu grijă farfuriile şi paharele din chiuvetă. La final, aranjează vesela strategic, astfel încâ lucrurile pe care le foloseşti să se afle în faţă, iar bolurile de care nu ai nevoie să fie plasate pe rafturile superioare. Dacă timpul nu-ţi permite să mai faci schimbări, ascunde farfuriile în maşina de spălat vase.

Porneşte un cronometru şi ia-ţi coşul de gunoi cu tine

Adună lucrurile care ar trebui să se afle în dormitor, dar sunt împrăştiate în toata casa, şi pune-le în coş. După ce s-a umplut, aşază coşul în dormitor, în dulap. Repetă strategia pentru fiecare încăpere în parte şi nu zăbovi mai mult de 15 minute, cu cronometrul în mână.

Aruncă hainele în pungile de gunoi

Dacă rochiile, pantalonii şi cămăşile tale sunt împrăştiate pe podea, strânge-le într-o grămadă şi pune-le în saci de gunoi, pe care, mai apoi, îi ascunzi în dulap. Celor care te întreabă de ce le-ai depozitat aşa, le poţi spune că te gândeşti să faci o donaţie.

Găseşte loc pentru perechile de pantofi

Ascunde încăţările sub canapea, dacă nu mai ai timp să le ordonezi.  

Coşuri pentru jucării

Dacă îţi aştepţi oaspeţii şi casa ta e plină de jucării aruncate, pune fiecare obiect într-un coş şi aşază-l într-un colţ. În baie, agaţă prosoapele de barele metalice.

Curăţă masa de cafea

Şterge petele de cafea cu un prosop uscat şi apă minerală. La final, pentru un aspect mai chic, aranjează cărţi şi reviste colorate pe masă.

Întoarce pernele

 Dacă vrei să pară că este curat în sufragerie, întoarce pernele cu faţa mai puţin folosită. N-ai timp pentru aşa ceva? Aşază o pătură proaspăt spălată pe canapea.

Şterge geamurile şi oglinzile

Nu trebuie să fie perfect. Doar vizibil.

Aspiră

Sau spală cu mopul dacă ai podele din lemn. Proprietarii de animale sunt sfătuiţi să presare bicarbonat pe covor, să aştepte 15 minute, după care să folosească aspiratorul. În acest mod, scapi de mirosurile neplăcute din locuinţă.

Aprinde lumânări parfumate

Pentru a crea o atmosferă intimă, dar şi pentru a scăpa de mirosurile mai puţin plăcute, aprinde lumânări parfumate.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite