Greşeli de evitat atunci când facem curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Micile secrete ale gospodinelor fac diferenţa într-o casă curată bec. Însă nu toţi ştim să procedăm ca la carte, aşa că uneori ajungem să facem treabă de mântuială şi să pierdem timpul degeaba.

Frecăm petele de pe covor

Covoarele se deteriorează dacă de fiecare dată când vărsăm accidental lichide ne apucăm să-l frecăm în dorinţa de a-l curăţa. Fibrele se decolorează şi se răresc, ceea ce duce, în timp, la deformarea covorului, conform publicaţiei online womansday.com. Experţii în curăţenie şi producătorii de covoare consideră că cel mai bine este să răzuim rapid cât mai mult din lichidul vărsat cu ajutorul unei linguri, apoi să tamponăm zona afectată cu o cârpă curată sau cu un prosop de hârtie.

Eventual, putem aşeza deasupra prosoapelor un teanc de cărţi, având grijă să schimbăm din când în când materialele absorbante, până când nu se mai observă umezeală pe suprafaţa acestora. Abia după ce covorul s-a uscat putem folosi o soluţie specială pentru îndepărtarea petelor, nu înainte de a testa produsul pe o bucăţică de covor care nu se află la vedere (se poate întâmpla ca soluţia să decoloreze covorul)

Ştergem geamurile în zilele însorite

De cele mai multe ori aşteptăm o zi cu soare ca să curăţăm geamurile. Moment total nepotrivit, spun specialiştii. Indicat este să ne apucăm de o astfel de treabă atunci când cerul este acoperit de nori sau când temperatura nu depăşeşte 21 de grade Celsius. Problema este că soluţiile de curăţat geamuri se usucă mult prea repede în zilele călduroase şi lasă dâre pe suprafaţa acestora.

Folosim soluţii pentru mobilă fără să ştergem praful

Înainte de a folosi un produs ca să dăm strălucire mobilei este obligatoriu să îndepărtăm praful. În timp, amestecul de praf şi soluţie formează o peliculă grasă pe suprafeţe. Pe lângă acest neajuns, atunci când nu folosim soluţiile speciale în mod corect, particulele de praf se vor aşeza mult mai repede pe mobilă. Greşit este şi să pulverizăm de fiecare dată o cantitate mult prea mare de produs, cu convingerea că aşa vom obţine rezultate mai bune. Nu vom face decât să obţinem suprafeţe din ce în ce mai lipicioase. Pentru aparatura electronică ar trebuie să ne limităm la a şterge praful cu o cârpă din microfibră (care nu lasă scame), umezită cu câţiva stropi de apă.

Facem ordine fără să ne organizăm

Important este să fim eficienţi atunci când ne apucăm de curăţenie. De exemplu, nu faceţi curat cameră cu cameră, ci începeţi prin a îndepărta praful de pe lampadare, aplice şi lustre, strângeţi plasele de păianjen din colţuri, apoi daţi cu aspiratorul în întreaga casă, după care ştergeţi praful peste tot. Schimbaraţi lenjeriile de pat din toate camerele. În bucătărie, faceţi ordine în dulapuri şi frigider în timp ce lăsaţi să acţioneze soluţiile de curăţat aragazul.

Ne grăbim când folosim produse de curăţat

Degeaba cumpărăm cele mai bune produse de îndepărtat grăsimea de pe aragaz, dacă nu avem răbdare să le lăsăm să acţioneze cum scrie pe etichetă. Fiecare produs, în funcţie de scopul căruia îi este destinat, are nevoie de un anumit timp de acţionare pentru a fi eficient. 
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite