Topul alimentelor care reduc inflamaţia, scăzând riscul de cancer şi diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociată cu nenumărate afecţiuni precum atacul vascular cerebral, cancerul şi diabetul, inflamaţia este un prim răspuns imun al organismului împotriva infecţiilor.

Inflamaţia este răspunsul organismului în lupta cu apariţia bolilor. Atunci când nivelul inflamaţiei scapă de sub control, aceasta poate deveni însă cronică ducând la o serie de probleme de sănătate grave, precum oli autoimune sau  cancer.

Principalele alimente care contribuie la creşterea nivelului de inflamaţie sunt cele cu conţinut ridicat de zahăr şi grăsimi saturate. Pe de altă parte, există şi alimente antiinflamatorii care ajută la scăderea inflamaţiei din corp, scrie time.com.

Ardei gras 
Ardeii sunt bogaţi în antioxidanţi şi au un conţinut scăzut de amidon. Aceştia conţin capsaicină, substanţă cunoscută pentru reducerea inflamaţiei şi a durerii. Se pot servi cu humus sau sub formă de salată.  

Pere

Dacă aveţi probleme cu inflamaiţia, vă confruntaţi cu artrita sau diabetul, consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi perele, este o bună modalitate de a lupta împotriva acestei probleme. Bogate în fibre, perele ajută la păstrarea unui colon sănătos şi oferă rapid senzaţia de saţietate.

Spanac

Spanacul îşi merită reputaţia de aliment-minune. Este o sursă bogată de vitamina E, ajutând la protejarea organismului de moleculele care provoacă inflamaţii numite citokine. Poate fi consumat sub formă de salată, piure sau în tartă.

Ceai negru

Consumul de ceai negru poate ajuta la curăţarea arterelor, antioxidanţii pe care îi conţine ajutând la protejarea celulelor. Există studii care spun că ceaiul negru contribuie la scăderea riscului de cancer ovarian. Ceaiul negru are gust excelent cu puţin lapte sau suc de lămâie.

Rodie

Rodiile sunt o sursă excelentă de antioxidanţi care pot reduce atât colesterolul, cât şi tensiunea arterială. Expertii cred că un compus al acestora poate scădea inflamaţia din creier. Seminţele de rodie pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite