„Trilurile“ de pe Twitter nu vor mai fi doar în online. Utilizatorii vor avea acces la arhiva personală de pe reţeaua socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
twitter cover foto

Există utilizatori care comunică mult pe Twitter. La fel, există unii care comunică puţin, dar indiferent de volumul de mesaje pe care le-au publicat aceştia vor putea, în curând, să-şi descarce arhiva istoriei lor pe reţeaua socială.

Vestea despre noua funcţie a fost transmisă pe Twitter de către utilizatorii care au primit-o deja. Sub mesajul „Cere-ţi arhiva“, aceştia sunt informaţi că îşi pot descărca istoricul tuturor tweet-urilor începând cu primul, notează „CNet“. După ce a fost înregistrată cererea de descărcare a arhivei, pe mail-ul cu care s-au înregistrat pe Twitter utilizatorii primesc un link în momentul în care au fost adunate toate informaţiile. 

Totuşi, funcţionalitatea nu este disponibilă tuturor, fapt confirmat şi de reprezentanţii Twitter. Testarea se face cu un mic procent de oameni pentru a se asigura că arhiva poate fi oferită oricărui utilizator. Dar directorul Twitter Dick Costolo a spus, în septembrie, în cadrul conferinţei Online News Association, că nu va mai dura mult până când utilizatorii vor avea acces la conţinutul publicat pe reţeaua socială. „Este o prioritate s-o avem până la finalul anului“, a afirmat acesta.

Pentru Twitter este un pas înainte această funcţionalitate şi o sincronizare cu strategia celorlalte companii. Facebook oferă deja posibilitatea utilizatorilor să obţină o copie a ceea ce au distribuit, de la poze la mesaje şi la conversaţiile prin mesaje private. De asemenea, şi cei care folosesc serviciile Google au acces la datele pe care le-au stocat în GMail sau Google Drive prin unealta Data Liberation Front.

Anul 2012 a fost unul plin pentru Twitter, iar posibilitatea de a obţine arhiva este doar una dintre noile funcţionalităţi. Ultima a fost integrarea filtrelor foto în aplicaţia mobilă. Mai mult, anul acesta, Twitter a tăiat suportul pentru aplicaţii terţe care se conectau la reţea şi s-a concentrat pe dezvoltarea propriilor produse.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite