2012: anul când pe Twitter s-a ciripit din spaţiu, din ocean şi de la cele mai importante evenimente ale planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
twittere 2012

Reţeaua socială Twitter şi-a publicat statisticile pe 2012 şi evenimentele care au  marcat acest an, unul în care am trecut de la evenimente simple la evenimente discutate pe social media în permanenţă.

Pe Twitter s-au transmis mesaje de pe fundul oceanului, mesaje de pe Marte, imagini uluitoare cu superfurtuna Sandy din spaţiu, dar s-au comentat şi alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii. Totul, la luptă cu cele mai populare mesaje ale lui Justin Bieber. 

În timpul marilor evenimente sportive fanii stăteau pe Twitter. La Olimpiada de la Londra, conexiunile echipelor de la ciclism au fost bruiate de cantitatea de mesaje date pe reţelele sociale. De asemenea, opiniile oamenilor au fost distribuite în ziua alegerilor din SUA. În plus, în timpul premiilor MTV Video Music Awards, milioane de tweet-uri au fost scrise. 

Twitter a lansat site-ul 2012.twitter.com, care reprezintă practic premiile Twitter pe anul acesta. 

Cel mai popular mesaj a fost dat de preşedintele Barack Obama, după ce a câştigat alegerile. Atunci, Obama a postat o fotografie cu soţia sa şi cu mesajul „Four more years“. Fotografia a devenit în câteva ore cea mai redistribuită imagine din 2012, iar apoi, cea mai redistribuită din istorie, fiind trimisă mai departe de oameni din peste 200 de ţări. 

obama

Pe locul secund s-a clasat Justin Bieber, care i-a spus adio unei fane în vârstă de şase ani, Avalanna Routh, care a murit de o formă rară de cancer celebral. În septembrie, Bieber i-a spus adio postând o poză în care apărea cu aceasta. 

bieber

Evenimentele anului 2012

Twitter a fost în centrul atenţiei în timpul unor evenimente specifice. 

La Olimpiada de vară de al Londra au fost trimise peste 150 de milioane de tweet-uri. În timpul ceremoniei de închidere, mai exact în timpul miniconcertului Spice Girls, s-au trimis 116.000 de mesaje pe minut. Cel mai discutat atlet a fost jamaicanul Usain Bolt, victoria sa la proba de 200 de metri sprint fiind discutată în peste 80.000 de mesaje pe minut. 

bolt

Alegerile din SUA au produs 10 milioane de mesaje numai în timpul primei dezbateri dintre Obama şi Mitt Romney, iar în ultima zi de campanie s-au trimis 31 de miliaone de mesaje, conversaţia atingând 327.452 de tweet-uri pe minut. 

MTV Video Music Awards a generat 52 de milioane de voturi. Showul a fost discutat în peste 14,7 milioane de mesaje. 

Uraganul Sandy a strâns 20 de milioane de mesaje în privinţa impactului, iar în momentul când curentul a căzut la New York City, folosirea mobilelor s-a dublat faţă de ultimele două zile. 

Alte evenimente importante ale anului: 

- Moartea lui Whitney Houston

- Legile controversate SOPA/PIPA

- Semifinala Ligii Campionilor dintre Barcelona şi Chelsea Londra

- Euro 2012

- Super Bowl 2012

În site-ul dedicat de Twitter evenimentelor din 2012, sunt menţionate şi mesaje care au fost văzute doar pe reţeaua socială. Astfel, regizorul James Cameron a scris de la cea mai mare adâncime din istorie, iar tatăl internetului, Tim Berners-Lee, a postat una dintre clee mai populare imagini din timpul Olimpiadei de la Londra. 

Anul a fost unul al mesajelor din Egipt, care au transmis practic protestele din piaţa Tahrir, s-au scris reportaje din Siria cu ajutorul Twitter-ului, iar oamenii au protestat împotriva documentarului controversat Kony 2012. 

mars tweet

De asemenea, reţeaua socială cu 140 de caractere a fost locul unde Mike Tyson şi Evander Holyfield, două legende ale boxului, şi-au dat mâna virtual, amintindu-şi de clipa când Tyson i-a muşcat urechea în timpul meciului pentru centură lui Holyfield. 

Cele mai mari trenduri ale lui 2012 pot fi găsite pe site-ul oficial Twitter. 

Pentru cei care doresc să-şi facă rezumatul anului pe Twitter, pot să se ducă pe site-ul Vizify.com şi să încerce să afle care a fost „Tweet-ul de aur“ în 2012. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite