Telefoanele cu Android şi procesoare Snapdragon vor putea primi patru ani de update-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Qualcomm şi Google vor să extindă parteneriatul numit „Project Treble”, devenind astfel o convenţie prin care telefoanele cu Android şi procesoare Snapdragon să primească 4 ani de update-uri.

Project Treble a fost introdus în 2017, odată cu trecerea la Android 8.0 Oreo, şi ceea ce face este să separe sistemul de operare în patru părţi diferite, lucru care ar trebui să uşureze update-urile şi să le aducă mai repede pe dispozitivele mobile. Project Treble nu a avut succesul dorit încă de la bun început, dar odată cu Android 10, putem vedea că update-urile sunt mai rapide şi mai stabile.

Qualcomm şi Google nu vor să se oprească însă aici, şi plănuiesc un parteneriat de extindere pentru Project Treble, care să ajute şi mai mult procesul de update-uri ale sistemului de operare.

Astfel, noul parteneriat ar trebui să uşureze munca producătorilor de a-şi introduce propriile implementări peste „scheletul” Android, lucru care ocupa cea mai mare parte a timpului până acum, din motive evidente - producătorii vor să se diferenţieze unii de alţii în privinţa interfeţei de utilizare, chiar dacă folosesc acelaşi sistem de operare.

Parteneriatul înseamnă evident că cei de la Qualcomm vor fi primii care vor utiliza acest nou Project Treble, care va fi inclus cu Android 11. „Procesul va rezulta acum în mai puţine costuri de inginerie, dezvoltare şi implementare” au menţionat producătorii de microprocesoare.

Noul proces ar urma să aibă şi un efect pozitiv asupra numărului de update-uri pe care le vor putea primi telefoanele cu Android şi procesoare Snapdragon. Astfel, acestea vor putea „suporta patru versiuni de Android OS şi patru ani de update-uri de securitate”, conform Qualcomm, citaţi de Android Central. Primul chipset care va beneficia de aceste implementări va fi Snapdragon 888, care se află deja în linia de producţie. ”Snapdragon 888 va putea suporta Android 11, 12, 13 şi 14” a confirmat reprezentantul de PR al Qualcomm.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite