„Tech Adevărul“ îţi prezintă noutăţile din iOS 8: mesagerie, sănătate şi control mai mare asupra notificărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Control asupra notificărilor e una dintre marile noutăţi din iOS 8. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Control asupra notificărilor e una dintre marile noutăţi din iOS 8. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Apple a prezentat iOS 8 la conferinţa WWDC 2014 săptămâna aceasta. Imediat după prezentarea oficială, compania a oferit o versiune de preview. „Tech Adevărul“ a instalat sistemul de operare pe un iPhone 5 şi îţi prezentăm primele noastre impresii şi cele mai mari noutăţi.

iOS 7 a fost cea mai mare schimbare pentru iPhone, iPad şi iPod Touch de când primul iOS a debutat. Anul acesta, Apple îl rafinează, păstrând aceeaşi interfaţă. iOS 8 e un pas mare, dar care putea fi făcut încă de anul trecut. De ce spunem asta? Multe funcţii erau foarte accesibile, dar iOS 7 a fost o tranziţie grafică mai mult, aşa că Apple nu l-a „îngreunat“ cu alte lucruri pe care le-a prezentat acum.

ios8 foto razvan baltaretu/adevarul

Funcţionalităţie sistemului de operare au fost cu adevărat îmbunătăţite acum, inclusiv oferirea accesului dezvoltatorilor la widget-urile pe care le pot include în meniul de notificări. Mai mult, Apple a introdus o aplicaţie de monitorizat sănătatea, numită Health, a îmbunătăţit Siri, a schimbat aplicaţia de mesagerie şi alte funcţii ale ecosistemului.

Noi am instalat iOS 8 pe un iPhone 5. Deocamdată, încă are probleme mari, ba chiar ajunge uneori să se închidă din senin. Mai sunt câteva luni până în toamnă şi e cert că Apple îl va finisa până atunci. Totuşi, în mare parte, platforma va rămâne aşa cum se conturează acum. Noi am explicat noutăţile din mesagerie, ce ştie în plus Siri şi ce înseamnă să ai contacte favorite în meniul de multitasking.

Descoperă toate noutăţile din iOS 8 pe site-ul Playtech.ro, unde găseşti mai multe imagini cu platforma. Mai jos, este un videoclip care rezumă noile funcţii.
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite