Sony vrea locul trei pe piaţa de smartphone-uri, chinezii au alte planuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimul trimestru al anului trecut, Sony s-a clasat pe locul patru pe piaţa smartphone-urilor FOTO Reuters
În ultimul trimestru al anului trecut, Sony s-a clasat pe locul patru pe piaţa smartphone-urilor FOTO Reuters

Reprezentanţii Sony spun că vor să se plaseze pe locul trei pe piaţa de smartphone-uri, în spatele Apple şi Samsung. Compania va trebui să îi depăşească pe chinezii de la Huawei şi ZTE, potrivit Reuters.

Strategia Sony  seamănă cu cea a Nokia. Astfel, japonezii vor să creeze dispozitive speciale pentru fiecare piaţă în parte. Kunimasa Suzuki, directorul diviziei mobile din cadrul Sony, a sugerat, la o întâlnire care a avut loc în Tokio, că producătorul japonez ar putea crea modele mai ieftine destinate pieţelor emergente.

În trimestrul patru al anului trecut, Sony s-a clasat pe locul trei, cu o cotă de piaţă de 4.5%, în spatele Huawei (4,9%) şi înaintea ZTE (4,3%).

Huawei are alte planuri

Poate că Sony visează la locul trei, însă cei de la Huawei au planuri mai măreţe. Compania preconizează că în cinci ani poate bate Apple şi Samsung şi se va situa în fruntea producătorilor de smartphone-uri.

În cadrul unei conferinţe de la Mobile World Congress 2013, directorul executiv al Huawei Wan Biao a spus că se aşteată ca firma condusă de el să capete la fel de mult succes ca Apple şi Samsung şi că, în câţiva ani, chiar să le depăşească.

Biao ese de părere că dispozitive precum Acesnd P2 reprezintă numai începutul ascensiunii Huawei. “Dacă ne uităm la cum erau Apple şi Samsung  acum cinci ani, observăm că nu aveau cine ştie ce popularitate”, a declarat acesta pentru Telegraph.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite