Judecătorii au înjumătăţit suma pe care Samsung trebuie să o plătească Apple în războiul patentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple ar putea primi numai 655 milioane de dolari de la Samsung, în loc de 1 miliard de dolari FOTO unwiredreview.com
Apple ar putea primi numai 655 milioane de dolari de la Samsung, în loc de 1 miliard de dolari FOTO unwiredreview.com

Apple va trebui să se mulţumească cu numai 655 de milioane dolari din partea Samsung după ce un judecător a determinat că juriul a săvârşit o eroare. În 2012, Apple a câştigat un proces privind patentele împotriva Samsung şi trebuia să primească 1,05 miliarde de dolari despăgubire, potrivit Washington Post.

Judecătoarea Lucy Koh din San Jose, California, a încercat să îndrepte o eroare săvârşită de juriu prin acordarea Samsung unor daune de 450,5 milioane dolari. Suma a fost stabilită pe baza faptului că 14 produse coreene au fost judecate incorect. Un martor din partea Apple a prezentat “o teorie  pe care curtea a declarat-o inadmisibilă din punct de vedere legal” însă juriul a luat-o în calcul, potrivit judecătoarei.  Koh a mai spus că invită cele două companii să facă recurs asupra acestei decizii înainte de stabilirea unui nou proces.

Cele 14 produse Samsung sunt Galaxy Prevail, Gem, Indulge, Infuse 4G, Galaxy SII AT&T, Captivate, Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Galaxy Tab, Nexus S 4G, Replenish şi Transform.

“Aceasta este o decizie extrem de precaută şi documentată care priveşte un set de probleme dicile”, a spus profesorul universitar în drept de la Stanford Law School Mark A. Lemley. “Samsung va primi o reducere a despăgubirilor pe care trebuie să le acorde Apple însă, cel mai probabil, aceasta va fi mai mică de 450 milioane de dolari – vom avea nevoie de un nou proces ca să aflăm suma exactă”.

Cele două companii nu au dat semne că ar vrea să se împace pe cale amiabilă şi Lemley crede că acest lucru nu se va schimba prea curând. “Bănuiesc că vor fi câtev recursuri care vor clarifica anumite lucruri, însă asta înseamnă că procesul va fi amânat o perioadă”, este de părere profesorul.

Atât Samsung cât şi Apple, cei mai mari producători de smartphone-uri, s-au bucurat de câteva victorii în acest război al patentelor. Cele două companii se luptă pentru supremaţia pe piaţa dispozitivelor mobile, o piaţă estimată la 346 milioane de dolari în 2012. În ciuda disputelor, Apple rămâne unul dintre cei mai mari clienţi ai Samsung.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite