VIDEO MWC 2013: Japonezii aduc pe iPhone şi Android soluţia pentru a realiza videoclipuri nemişcate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Videoclipurile filmate cu telefonul mobil ies mai mereu mişcate, dar o companie din Japonia vrea să oprească acest lucru. Nu trebuie să montezi nimic pe dispozitiv, totul se face la nivel de software şi pot beneficia de stabilizare atât cei cu iPhone, cât şi cei cu Android.

La Mobile World Congress din Barcelona a fost vorba mai ales de telefoane, dar o companie din Japonia a venit cu, poate, cea mai isteaţă soluţie pentru a realiza un videoclip perfect, nemişcat. Compania Morpho propune MovieSolid care „îngheaţă“ mişcarea din clipurile realizate cu un smartphone Android sau cu un iPhone, scrie GSMArena.

Toată soluţia propusă de japonezi se bazează pe software şi senzorii dispozitivelor în cauză. Pe baza datelor primite de la giroscop, dacă telefonul este dotat cu aşa ceva, videoclipul este tăiat şi editat astfel încât să fie cât mai stabil posibil. Desigur, părţi din el se pierd, fragmente pe care în mod obişnuit le-ai vedea, dar este un preţ mic plătit pentru un videoclip stabil. 

Cei de la GSMArena au testat MovieSolid pe un iPhone 5 de la Apple şi rezultatul este prezentat mai jos. MovieSolid este şi destul de flexibil în setări, alegi cât de mare să fie efectul de stabilizare, dar dată fiind tăierea din videoclip, din marginile surprinse, este mai bine uneori să alegi o valoare mică. În orice caz, însă, soluţia de la Morpho se descurcă mai bine decât ceea ce oferă camera din start.

Producătorul susţine, pe site-ul său, că a testat MovieSolid pe Android, Windows, Linux şi Symbian şi suportă atât tipurile de procesoare noi, cât şi pe unele mai vechi. Totuşi, Morpho nu vrea să ofere MovieSolid pentru iPhone sau Android drept aplicaţie, ci vrea să colaboreze cu producătorii pentru a o include în aparate direct din fabrică. Dacă la Android mai există speranţe, este puţin probabil la Apple însă.

Va mai dura câteva luni până când MovieSolid va „solidifica“ videoclipurile din dispozitivele mobile. Până atunci, Nokia test făcut şi în deşert, cu un telefon legat de bara unei maşini.

Videoclipul oficial de prezentare a MovieSolid

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite