Motorola lansează noul edge 40 pro

0
Publicat:

Motorola lansează noul edge 40 pro, un smartphone flagship cu procesor Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm Technologies, certificare IP68 și refresh rate de 165 Hz al ecranului.

motorola edge 40 pro.
motorola edge 40 pro.

motorola edge 40 pro oferă o performanță cu 35% mai bună pentru CPU, o performanță cu 25% mai bună pentru GPU și o eficiență energetică cu 40% mai mare decât predecesorul său. În plus, edge 40 pro este echipat cu 12 GB RAM LPDDR5X și UFS 4.0, cea mai avansată generație de RAM și stocare, pentru a îmbunătăți viteza și eficiența generală a dispozitivului. Cu 256GB de stocare integrată, există suficient spațiu pentru fotografii, filme, melodii, aplicații și jocuri.

Design, construcție

Designul lui edge 40 pro este creat pentru confort, fiind curbat pe fiecare latură și pe fiecare colț pentru simetrie. Dispune de un display fără margini, astfel încât accentul este pus pe conținutul redat. Smartphone-ul are un strat anti-amprente pe partea frontală și sticlă mată anti-reflexie pe partea din spate și este protejat de Corning Gorilla Glass Victus pentru o protecție suplimentară împotriva zgârieturilor și a căzăturilor.

De asemenea, device-ul dispune și de rezistență la apă la standard IP68, ce oferă protecție sub apă dulce de până la 1,5 metri, timp de maximum 30 de minute, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu își vor mai face griji în privința dispozitivului lor, în cazul unui accident care implică apă. Display-ul FHD+ pOLED fără margini de 6,67" vine și cu un refresh rate de 165Hz pentru scrolling, gaming și schimbarea rapidă între sarcini.

Baterie-autonomie

motorola edge 40 pro este echipat cu încărcare TurboPower de 125W, care oferă energie pentru o zi întreagă în doar șase minute și poate fi încărcat complet în 23 de minute. Cu o baterie de 4600mAh și o eficiență mai mare oferită de procesorul Snapdragon, cu edge 40 pro poți atinge până la peste 30 de ore de autonomie cu o singură încărcare. De asemenea, suportă un încărcător wireless de 15W și power sharing wireless de 5W.

Bateria permite utilizatorilor să aibă acces mai mult timp la conținutul preferat, iar display-ul pOLED de 6,67 inci, refresh rate-ul de 165Hz, HDR10+ și Dolby Vision ajută la redarea filmelor, emisiunilor TV și a jocurilor la un nivel cinematic.

edge 40 pro este alimentat de difuzoare stereo cu Dolby Atmos. Cu cel mai nou smartphone edge, Motorola introduce și Moto Spatial Sound, care îmbunătățește sunetul provenit din căști sau din difuzoarele dispozitivului, indiferent dacă utilizatorii se joacă, ascultă muzică sau vizionează filme.

motorola edge 40 pro camere și difuzor.
motorola edge 40 pro camere și difuzor.

Sistem triplu de camere

Cel mai nou smartphone motorola edge vine cu un sistem triplu de camere de înaltă rezoluție.

- principală de 50MP dispune de focalizare instantanee pe toți pixelii și stabilizare optică (OIS);

- ultra-wide de 50MP cu Macro Vision;

- telephoto pentru portrete, de 12MP (zoom 2x).

Telefonul dispune de 32x mai mulți pixeli de focalizare în comparație cu PDAF-ul tradițional - rezultând o performanță mai rapidă și mai precisă, chiar și în condiții de lumină slabă.

Pentru selfie-uri, camera de 60MP cu Snapdragon’s Cognitive Image Signal Processor a lui edge 40 pro împarte fiecare scenă în diferite segmente. Acest lucru face ca elemente precum cerul, clădirile, peisajele și tonurile pielii să fie optimizate independent pentru o acuratețe mai mare a culorilor și o fotografie mai realistă.

Noul edge 40 pro filmează fie la rezoluție 8K, fie în 4K HDR10+, pentru a îmbogăți culorile imaginilor cu peste un miliard de nuanțe.

Motorola introduce funcții software, inclusiv noi moduri de filmare video, cum ar fi:

  • Video Night Vision: În timpul filmărilor în condiții de lumină slabă, utilizatorii pot comuta la modul Night Vision pentru a obține imagini mai luminoase, cu mai multe detalii, claritate mai bună și culori mai vii.
  • Horizon Lock Stabilisation: Pentru pasionații de sporturi extreme, cum ar fi ciclismul montan sau schiatul, această funcție menține imaginile stabilizate și blocate pe orizontală – chiar și atunci când telefonul este rotit până la 360°.
  • Video Auto Focus Tracking: Utilizatorii pot activa această funcție pentru a menține subiectul focalizat indiferent dacă se află în mișcare.
  • Video Portrait (bokeh): În Video Mode, utilizatorii pot selecta Portret Video, o setare de bokeh, pentru a estompa automat fundalul videoclipurilor. Acesta utilizează un nou algoritm bazat pe AI, cu un efect moderat de defocalizare în spatele subiectului.

Pe lângă aceste funcții, utilizatorii vor avea parte de imagini și videoclipuri deosebite atunci când folosesc anumite aplicații de social media, care suportă acum funcții specifice ale camerei Motorola, cum ar fi Dual Capture, ultrawide și telephoto direct din aplicații.

Caracteristici software 

motorola edge 40 pro rulează pe Android 13 și vine cu personalizarea Motorola, inclusiv gesturi simple, setări de divertisment cu posibilitate de personalizare conform stilului fiecărui utilizator. În plus, este compatibil cu platforma Ready For, care îmbunătățește experiența de utilizare, fie că este vorba despre gaming pe un ecran mai mare, utilizarea capacităților camerei în întâlnirile online sau conectarea fluidă a telefonului cu un PC.

edge 40 pro oferă o suită extinsă de caracteristici de securitate, inclusiv ThinkShield, Moto Secure și Family Space. ThinkShield ajută la menținerea protecției telefonului la fiecare nivel, securizându-l împotriva malware-ului, phishing-ului și a altor amenințări, în timp ce Moto Secure servește drept hub de intimitate și securitate pentru a proteja dispozitivul în aplicații și setări Android și Motorola. 

Family Space oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea un „spațiu sigur” unde copiii pot învăța și se pot juca. Acest lucru include stabilirea unor limite de timp pe ecran, controlul aplicațiilor care pot fi accesate și chiar crearea mai multor profiluri, astfel încât toată lumea să poată utiliza dispozitivul în modul dorit.

Disponibilitate

motorola edge 40 pro va fi disponibil începand de mâine, 5 aprilie, în rețeaua partenerilor Altex și eMag la un preț recomandat de 4199 lei, în culoarea Interstellar Black. De asemenea, produsul va fi disponibil și la operatorul Digi.  

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite