O tânără care voia să se sinucidă, salvată cu ajutorul reţelelor sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din New Jersey care voia să se sinucidă a fost găsită de autorităţi în timp util mulţumită unei utilizatoare a platformei Tumblr, potrivit TechnoBuffalo.

Tânără se confrunta cu depresia, lucru care s-a răsfrânt asupra lucrurilor postate pe blogul ei de Tumblr. Ea devenise şi ţinta unor abuzuri verbale constante postate pe site. Utlizatoarea  de Tumblr Jackie Rosas, din Cathedral City, California îi urmărea postările de mai bine de un an de zile. Într-o zi ea a citit ceva ce a îngrozit-o. Fata tocmai postase un material în care ameninţa că se va sinucide.

Rosas, în vârstă de 18 ani, a intuit că fata era serioasă, dar ce putea face? Nu îi ştia numele de familie şi nici măcar din ce parte a ţării este. Toate informaţiile pe care le avea despre ea erau prenumele, adresa blogului ei şi faptul că făcea parte din echipa de dansatori care acompaniază orchestra colegiului. Tânăra a sunat la linia antisuicid şi la poliţie.

A urmat o cursă nebunească care a durat 8 ore şi în care au fost implicaţi oameni de pe întreg teritoriul SUA. Poliţia a preluat cazul şi a contactat administraţia unui liceu din zonă. Acesta nu a recunoscut fotografiei fetei de pe blog însă asistenta directorului, Karen Dimick, s-a folosit de poză pentru a-i găsi contul de Twitter. Ea a descoperit apoi că fata postase, în luna noiembrie, despre „orchestra UHS“.

Cu ajutorul acestui acronim, Dimick împreună cu ofiţerul Heather Olsen au continuat să investigheze pe internet. Ei au dat peste un articol din care au aflat că UHS făcea referire la o şcoală din Union Township, New Jersey. Poliţiştii din Cathedral City i-au contactat pe cei din Union Township care i-au aflat adresat.
Când au ajuns la locuinţa ei, tânăra înghiţise deja mai multe pastile însă medicii au reuşit să o stabilizeze.

A doua zi, veştile despre faptul că tânăra fusese salvată au ajuns şi în California. „Am plâns. Sunt foarte fericită că am reuşit să salvez viaţa cuiva. S-a întâmplat din senin dar este un sentiment incredibil să ştii că poţi ajuta pe cineva chiar dacă te afli la mii de kilometri distanţă“, a declarat Rosas.

Vrem să discutăm cu voi. Vizitaţi-ne şi pe Facebook!

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite