Hackerii sirieni au postat un clip video cu o execuţie pe contul de Twitter al Financial Times

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii sirieni au preluat controlul asupra contului de Twitter al Financial Times FOTO Shutterstock
Hackerii sirieni au preluat controlul asupra contului de Twitter al Financial Times FOTO Shutterstock

Hackerii sirieni au mai făcut o victimă. Publicaţia The Financial Times a fost atacată de „Armata Electronică Siriană“ care a preluat controlul asupra contului de Twitter şi care a reuşit să schimbe şi titlurile câtorva articole de pe site, potrivit SlashGear.

Gruparea de hackeri „Armata Electronică Siriană“, susţinătoare a regimului Bashar Al-Assad, a devenit faimoasă pentru faptul că a reuşit să preia controlul conturilor de Twitter ale numeroase companii media. Printre victime se numără CBS, The Guardian, E! Online, The Onion şi BBC. De cele mai multe ori, hackerii postează diverse mesaje de pro-Bashar sau ştiri false.

Totuşi, urmăritorii contului de Twitter ai Financial Times au avut parte de o surpriză foarte neplăcută. Hackerii au postat un mesaj care îi trimitea pe curioşi către un video cu o execuţie.

Cei de la Financial Times au confirmat că au pierdut controlul asupra contului de Twitter într-un email trimis către jurnaliştii de la New York Times. Cu toate că nu s-a specificat cum a fost „hackuit“ contul de pe site-ul de microblogging, cel mai probabil hackerii sirieni au folosit aceeaşi metodă prin care au spart şi contul site-ului  de umor The Onion.

La începutul lunii, reprezentanţii The Onion au detaliat exact cum angajaţii companiei au căzut pradă hackerilor. Sirienii au trimis angajaţilor link-uri mascate sub forma unor articole interesante. În schimb, după ce au accesat linkul cu pricina, cei de la The Onion au ajuns pe o pagină care cerea acces la informaţiile de login pentru Google Apps. 

Adresele de email obţinute au fost apoi folosite pentru a trimite mesaje altor angajaţi, până când cineva care se ocupa de social media a căzut în capcană. Hackerii s-au logat pe cont, au schimbat parola şi au început să posteze mesaje.

Şi cei de la Associated Press au căzut într-o astfel de capcană. Unul dintre hackeri a anunţat, după ce a postat pe contul de Twitter al agenţiei de presă că Obama a fost rănit într-o explozie la Casa Albă, că 50 de angajaţi ai AP şi-au dezvăluit involuntar datele de conectare.

Autentificarea în doi paşi se lasă aşteptată

Spargerea contului agenţiei de presă AssociatedPress i-a motivat pe cei de la Twitter să grăbească procesul de securizare a reţelei. Compania lucrează deja la soluţia de autentificare în doi paşi folosită de Google sau Facebook şi a declarat, pentru revista „Wired“, că vor trece la aceasta în perioada următoare. Prin această abordare, Twitter se asigură că hackerii nu vor mai putea sparge atât de uşor conturile utilizatorilor.

Autentificarea în doi paşi intră în acţiune atunci când utilizatorul acelui cont accesează site-ul din alt loc decât cel obişnuit. După ce introduce parola trebuie să introducă un cod pe care îl primeşte pe telefonul său, prin SMS sau printr-o aplicaţie.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite