FOTO Google Glass primeşte mai multe aplicaţii: Facebook, Evernote şi Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook ajunge pe Google Glass, ochelarii inteligenţi de la Google. FOTO The Verge
Facebook ajunge pe Google Glass, ochelarii inteligenţi de la Google. FOTO The Verge

Google Glass mai primeşte câteva aplicaţii noi, după cea pentru „The New York Times“ şi cele preinstalate de către Google. Acum, a venit rândul Facebook, Twitter, Evernote şi chiar Tumblr.

Google Glass este abia la început, dar cu siguranţă Google aduce aproape aplicaţiile care trebuie. Astfel, la noua numărătoare, CNN, Twitter, Tumblr şi Facebook, ba chiar şi Evernote, şi articole despre modă de la Elle apar printre aplicaţiile pentru gadgetul Google. Google îşi numeşte acest ecosistem de aplicaţii Glassware, scrie „The New York Times“.

Aplicaţia de Twitter pentru Google Glass

image

„Aplicaţia de acum se concentrează pe două lucruri. În primul rând, vei putea să faci rapid o poză sau un material video şi să ţi le încarci în Evernote prin Google Glass. Apoi, poţi alege o notă din Evernote Web şi s-o trimiţi direct în Google Glass Timeline pentru a o avea disponibilă în câmpul tău vizual când ai nevoie de ea“, se arată pe site-ul Evernote în descrierea aplicaţiei.

image

Pe cum era de aşteptat, aplicaţiile sunt simple, cât mai puţine elemente grafice, text mare cu font popularizat de Google. Practic, maximum de informaţie în minimum de spaţiu. Aplicaţia de Facebook este puţin altfel, puţin mai avansată decât celelalte. Google Glass acţionează ca o nouă unealtă în socializarea intensivă, pozele putând fi încărcate mai uşor, dar cu toate acele opţiuni pe care le ai în aplicaţia de smartphone sau pe site: alegi cine vede poza şi dictezi descrierea cu vocea.

Sfaturile Google pentru dezvoltatori: aplicaţiile să fie mici şi potrivite pentru ecranele mici, aveţi grijă ca alertele să fie relevante, trimiteţi informaţii către dispozitiv când oamenii ar putea avea nevoie de ele, şi aveţi grijă ca realizarea unei anumite acţiuni să se facă uşor, în paşi puţini, mai bine ca pe alte dispozitive.

Aplicaţiile nu vor fi încă disponibile într-un magazin similar Play Store sau App Store, dar pe măsură ce tot mai mulţi dezvoltatori vor începe să facă astfel de programe, acestea vor fi adunate de Google într-un singur loc. În prezent, creatorii de aplicaţii sunt dintre cei care au plătit 1.500 de dolari pentru Google Glass Explorer.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Află mai multe despre Google Glass: 

Google te învaţă cum să utilizezi ochelarii Google Glass chiar dacă nu îi ai încă

Google I/O: Google Glass, parcursul de la prototip la ochelarii inteligenţi de acum

Google Glass, „dus“ la primul concert. Cum se vede Justin Timberlake prin lentila ochelarilor inteligenţi de la Google

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite