O săptămână cu Samsung Galaxy S4: a patra zi – calitate foto/video şi moduri de fotografiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung Galaxy S4 a fost lansat, miercuri, în România. Vedeta sud-coreenilor a aterizat în Bucureşti cu un elicopter şi a ajuns şi în redacţia „Adevărul“. Samsung Galaxy S4 va fi trecut printr-o serie completă de teste şi vă vom oferi zilnic, timp de o săptămână, câte un material în care vă vom împărtăşi experienţa noastră cu el.

Am ajuns în cea de a patra zi de testare a Samsung Galaxy S4. Până acum am vorbit despre caracteristicile tehnice, design şi calitatea sunetului, ecran sistem de operare şi interfaţă şi despre funcţii şi aplicaţii. Astăzi vă vom prezenta părerea Tech Adevărul despre camera foto a Galaxy S4 şi vom vorbi şi despre numeroasele moduri în care smartphone-ul sud-coreenilor poate surprinde momente din viaţa utilizatorilor.

Samsung Galaxy S4 – specificaţii camere şi calitate foto/video

Samsung Galaxy S4 este dotat cu două camere foto bogate în megapixeli. Cea principală are 13MP iar cea frontală 2MP. Camera foto principală rivalizează cu cea de pe Sony Xperia Z şi sud-coreenii au plusat cu 5MP faţă de Galaxy S3.

Atât camera frontală cât şi cea dorsală sunt capabile să înregistreze clipuri video la rezoluţie full HD cu 30 de cadre pe secundă.

În condiţii de lumină puternică, imaginile realizate de Samsung Galaxy S4 sunt de calitate înaltă. Culorile sunt fidele şi nivelul de detaliu este ridicat. Totuşi, senzorul smartphone-ului nu focalizează întotdeauna unde trebuie în mod automat dar cu ajutorul „touch to focus“ fotografiile ies foarte clare.

test video foto

Camera foto principală de pe Samsung Galaxy S4 are o sensibilitate ISO 800. Cu toate astea, fotografiile realizate în condiţii de lumină scăzută nu strălucesc iar imaginile sunt destul de zgomotoase atunci când este folosit modul „Noapte“. Bliţul este puternic şi ajută în acest sens, reducând nivelul de zgomot, însă culorile nu sunt reprezentate cu aceeaşi fidelitate.

test foto video

Camera foto frontală se descurcă bine şi senzorul de 2MP scoate poze clare care nu duc lipsă de detalii.
La capitolul video, Samsung Galaxy S4 se descurcă destul de bine. Focalizarea se face destul de rapid şi în mişcare iar stabilizarea optică este destul de bună.

De asemenea, utilizatorul poate filma şi clipuri video în „slow-motion“ sau pe „fast-forward“ însă acestea nu sunt acompaniate de sunet iar calitatea imaginii este foarte scăzută.

Samsung Galaxy S4 – moduri de fotografiere

Cel mai impresionant lucru la camera foto a Samsung Galaxy S4 nu este rezoluţia, ci numărul de moduri în care poate realiza fotografii.

Pe lângă modurile deja clasice precum HDR, Noapte, Sport sau Panoramă , Galaxy S4 vine cu o serie de funcţieicu totul şi cu totul inedite. 

Dual Camera

test

Dual camera îi permite celui care fotografiază sau se filmează să se introducă în orice cadru. Practic, fotograful se suprapune imaginii capturate de camera principală, Samsung Galaxy S4 fiind capabil să se folosească de ambele camere foto în acelaşi timp.

Înfrumuseţare faţă

Acest mod are rolul de a înlătura strălucirea excesivă a tenului şi de a elimina imperfecţiunile pielii. Practic, această funcţie ne aduce aminte de unealta „airbrush“ din Adobe Photoshop. Totuşi, efectul final poate fi destul de ciudat iar pielea poate căpăta un aspect de plastic.

Fotografie optimă

Fotografie optimă elimină riscul ca subiectul unui portret să apară cu ochii închişi într-o fotografie. Practic, Samsung Galaxy S4 realizează opt fotografii în patru secunde din care fotograful o poate alege pe cea mai reuşită. La sfârşit se salvează numai cadrele cele mai bune iar memoria telefonului nu este supraîncărcată.

Cea mai bună faţă

Modul cea mai bună faţă este util în fotografiile de grup. În acest mod, Samsung Galaxy S4 realizează cinci cadre în care detectează feţele persoanelor. Fotograful poate selecta apoi cel mai „glamorous“ moment al fiecărei persoane în parte. Astfel nu exstă riscul ca toată lumea să iasă perfect, în afară de prietenul acela care mereu clipeşte la poză.



Sunet şi foto

Această funcţie a camerei este printre cele mai ciudate. Practic, dacă eşti la un concert şi vrei să imortalizezi momentul altfel decât printr-o filmare, poţi folosi modul „Sunet şi foto“. Samsung Galaxy S4 face o fotografie căreia îi ataşează sunetul de fundal. În acest mod se pot înregistra până la 9 secunde de sunet.

Dezamăgitor este faptul că sunetul asociat fotografiilor realizate în acest mod poate fi ascultat numai pe telefon. Utilizatorul poate descărca în computer numai imaginea simplă, în format .jpg.

Dramă

În modul dramă sunt realizate cinci cadre cu un obiect aflat în mişcare. Apoi, smartphone-ul aşază cadrele într-o singură fotografie care arată traiectoria personajului. Acest mod s-ar putea să prindă printre tinerii pasionaţi de diverse sporturi extreme.

Am observat  că rezultatul nu este perfect din prima. Există cazuri în care unele cadre nu apar în totalitate sau în care nu este surprinsă deloc mişcarea. Totuşi, după 2-3 încercări obţinem o fotografie precum cea de jos.

test foto video



Fotografie animată

Acest mod permite utilizatorilor să realizeze imagini animate (sub formă de .gif-uri). Partea interesantă este că utilizatorul poate alege ce parte a imaginii să se mişte şi ce parte să fie „îngheţată“. Practic se filmează un clip video de câteva secunde după care, cu ajutorul degetului, se marchează pe ecran, cu ajutorul opţiunilor „Animare“ sau „Îngheţare“ zonele de interes.

test foto video

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite