Numărul de smartphone-uri HTC One produse se va dubla luna această, mulţumită „cererii crescute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taiwanezii de la HTC au declarat că vor mări numărul de terminale HTC One produse. Compania încearcă să compenseze pentru vânzările pierdute din cauza lipsei de componente care a întârziat lansarea smartphone-ului pe piaţă.

Potrivit publicaţiei Focus Taiwan, citată de ZDNet, capacitatea de producţie a HTC One se dublează de la o lună la alta, pe măsură ce componentele ajung fără întârziere de la distribuitori. Jack Tong, preşedinte al HTC Asia de Nord, a declarat că numărul de terminale vârf-de-gamă produse în luna mai va fi dublu faţă de cel înregistrat în februarie şi că în iunie acesta va creşte şi mai mult, mulţumită cererii „foarte ridicate“.

HTC One este unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale momentului şi principala şansă a companiei taiwaneze de a reveni pe linia de plutire. Totuşi, vânzările smartphone-ului au avut de suferit din cauza faptului că distribuitorii nu mai consideră compania fiind una de „rang înalt“. Astfel, unele componente de maximă importanţă au ajuns cu greu la taiwanezi.

Camera Ultrapixel, una dintre cele mai importante tehnologii incluse în smartphone-ul HTC One, nu a fost produsă în număr suficient de mare şi lansarea telefonului a trebuit amânată. Astfel, HTC, o companie ale cărei profituri au ajuns, în ianuarie, la numai 34 de milioane de dolari, a pierdut avansaul în faţa Samsung. HTC One trebuia să ajungă în magazine cu o lună înainte de Samsung Galaxy S4, însă problemele cu distribuitorii au dus la o lansare aproape simultană.

Compania taiwaneză nu a specificat câte terminale HTC One a reuşit să vândă de la lansare dar sud-coreeni s-au lăudat cu şase milioane de telefoane Samsung Galaxy S4 vândute în numai două săptămâni şi speră ca numărul să ajungă la 10 milioane până la sfârşitul acestei luni. 

Mai mult, în cadrul evenimentului versiune de Samsung Galaxy S4 care rulează Androidul pur şi care oferă aceleaşi beneficii ca şi un telefon din gama Nexus. Această mişcare ar putea creşte şi mai mult vânzările smartphone-ului sud-coreean, în detrimentul taiwanezilor.

Vrem să discutăm cu voi! Vizitaţi-ne şi pe Facebook

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite