VIDEO Samsung Galaxy S4, la testul filmărilor: Lumia 920 şi iPhone 5 oferă o stabilizare mai bună decât Galaxy S4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy S4 are o cameră de 13 megapixeli care filmează full HD. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Samsung Galaxy S4 are o cameră de 13 megapixeli care filmează full HD. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Samsung Galaxy S4 este smartphone-ul principal de la Samsung şi vine cu o cameră impresionantă, dar se pare că în ceea ce priveşte calitatea filmărilor nu se descurcă la fel de bine. Nokia Lumia 920 tot iese mai bine decât Samsung Galaxy S4.

Samsung Galaxy S4 este smartphone-ul pentru 2013 al Samsung, dar şi aşa tot pierde în faţa modelului de anul trecut de la Nokia, sau în faţa celui de la Apple, în ceea ce priveşte calitatea filmării, scrie CNet. Samsung a dotat Galaxy S4 cu tot felul de funcţii pentru camera foto în ceea ce priveşte realizarea fotografiilor, dar nu s-a preocupat la fel de mult pentru video.

Testul celor de la CNet s-a desfăşurat în felul următor: iPhone 5, Samsung Galaxy S4, HTC One, Nokia Lumia 920, Sony Xperia Z şi Samsung Galaxy S3 au fost prinse de o bară de metal şi au filmat aceeaşi scenă. Trebuie făcută totuşi o ierarhie: iPhone 5, Nokia Lumia 920 şi Samsung Galaxy S3 au câte 8 megapixeli, HTC One are cameră foto de 4 megapixeli (cu tehnologia ultrapixelilor), iar Samsung Galaxy S4 are o cameră de 13 megapixeli.

image

Telefoanele filmează cu un număr diferit de cadre pe secundă, iar videoclipul de mai jos prezintă toate înregistrările una lângă alta, astfel că este mai uşor de comparat. Setările sunt cele predefinite de producător.

Samsung Galaxy S4 face poze foarte bine, reproduce bine culorile, dar în cazul videoclipurilor nu are o la fel de bună stabilizare ca modelul de la Nokia pentru care producătorul finlandez a venit cu un sistem ingenios de stabilizare prin arcuri. Totodată, modelul Lumia oferă cele mai bune culori, dar uneori tinde spre o suprasaturare a acestora. Este depăşit totuşi de HTC One în privinţa culorilor, dar acesta suferă de faptul că înnegreşte imaginea.

Apple iPhone 5 scoate tot imagini mai umbrite decât ale competitorilor, dar stabilizarea şi claritatea sunt bune. Nu se poate spune acelaşi lucru despre Sony Xperia Z care are culori cam şterse, pe când Samsung Galaxy S3 se poate bate pentru ultimul loc. Imaginea este mişcată şi nici culorile nu sunt aproape de cele naturale.

Află mai multe despre Samsung Galaxy S4 şi performanţele sale: 

VIDEO Samsung Galaxy S4 filmează oraşul Braşov din nori prins de o dronă

Samsung Galaxy S4: cele două procesoare şi diferenţele de performanţă între ele

Samsung Galaxy S4 şi succesul pe piaţă: în patru zile, patru milioane vândute. Telefonul Samsung, în urma iPhone 5

Google I/O: Samsung Galaxy S4 primeşte Android pur de la Google şi va fi lansat în iunie, dar nu drept dispozitiv Nexus

Videoclipul integral pentru Samsung Galaxy S4:

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite