Samsung Knox, aprobat de Departamentul de Apărare pentru a fi utilizat de Guvernul Statelor Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy S4 este primul telefon cu Android considerat suficient de sigur pentru a fi folosit de Guvernul SUA FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu
Samsung Galaxy S4 este primul telefon cu Android considerat suficient de sigur pentru a fi folosit de Guvernul SUA FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Samsung Electronics Co, Ltd., a anunţat că dispozitivele Samsung Knox au fost aprobate de Departamentul de Apărare din SUA (DoD) pentru a fi utilizate în reţele DoD. Aceasta reprezintă o premieră pentru dispozitivele cu Android care până acum nu au fost considerate suficient de sigure, potrivit unui comunicat remis „Adevărul“

Odată cu aprobarea oficială, dispozitivele echipate cu Samsung Knox, inclusiv smartphone-urile şi tabletele, vor fi listate ca produse aprobate pentru a fi utilizate de către guvernul Statelor Unite şi oficialii militari din reţelele DoD. Cerinţele de securitate ale DoD pentru sistemele de operare mobile sunt unele dintre cele mai înalte standarde din lume, fiind pentru prima dată când acestea sunt îndeplinite de dispozitivele Android.

JK Shin, preşedinte şi CEO IT and Mobile Communications, Samsung Electronics, susţine că acesta este un pas foarte important pentru comania sud-coreeană. 

 „Suntem încântaţi să anunţăm că Departamentul de Apărare SUA a aprobat dispozitivele Samsung Knox pentru a fi utilizate în reţele DoD. Această aprobare permite altor agenţii guvernamentale şi industrii reglementate, cum ar fi asistenţa medicală şi serviciile financiare, să adopte smartphone-uri şi tablete Samsung Galaxy. Acesta este un pas important pentru Samsung deoarece lucrăm pentru dezvoltarea relaţiilor noastre în cadrul guvernului şi al companiilor mari”, a declarat acesta.

Samsung Galaxy S4, lansat recent la nivel internaţional, este primul smartphone echipat cu Knox. Pe viitor, smartphone-urile premium şi tabletele Samsung vor include Samsung Knox.

În plus faţă de aprobarea primită de la DoD, Samsung caută în mod activ certificări pentru dispozitivele Samsung Knox de la alte organe guvernamentale pe plan internaţional, pentru ca smartphone-urile şi tabletele Samsung să fie utilizate în reţelele guvernamentale din întreaga lume.

Samsung Knox

Samsung Knox încorporează sistemul Security Enhancement (SE) pentru telefoane Android, dezvoltat de NSA (National Security Agency), precum şi servicii de management de integritate implementate atât în hardware cât şi în cadrul Android. Samsung Knox utilizează un puternic sistem de criptare şi izolare pentru a proteja afacerea şi informaţiile critice împotriva scurgerilor de date şi atacurilor malware.

Uşoare şi compatibile cu infrastructurile existente, cum ar fi MDM, VPN şi servicii directoare, Samsung Knox oferă siguranţă şi confort pentru departamentele IT care doresc să permită angajaţilor să folosească dispozitivele personale în interes de serviciu şi să şteargă aplicaţiile de serviciu de la distanţă, în cazul în care telefonul este pierdut sau furat. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite