„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punerea dispozitivului într-o pungă de orez "ar putea permite ca mici particule de orez să deterioreze iPhone-ul", a avertizat compania.

iPhone FOTO: Shutterstock
iPhone FOTO: Shutterstock

Indiferent de modul în care se udă telefonul, atunci când sunteți surprins de o ploaie torențială, îl scăpați în baie sau cade într-o piscină, poate că cel mai cunoscut remediu popular este acela de a pune dispozitivul într-o pungă de orez, scrie the.guardian.com.

Orezul uscat și absorbant ar trebui să ajute la aspirarea umezelii, salvând astfel dispozitivul.

Experții au subliniat de ani de zile că este o idee proastă, iar acum Apple avertizează oficial utilizatorii să nu facă acest lucru.

"Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez. Dacă faceți acest lucru, particulele mici de orez ar putea să vă deterioreze iPhone-ul", spune compania într-o notă de asistență recentă, descoperită de Macworld. Pe lângă riscul de deteriorare, testele au sugerat că orezul nefiert nu este deosebit de eficient pentru a usca dispozitivul.

Soluția ar putea să își aibă originile în istoria fotografiei: The Verge urmărește această metodă încă din 1946, ca modalitate de întreținere a aparatului foto. Între timp, utilizatorii panicați de telefoane au sugerat metode riscante, de la uscarea telefonului cu un uscător de păr până la scufundarea acestuia în alcool.

Ce ar trebui să faceți de fapt?

Apple oferă îndrumări pentru utilizatorii care primesc o alertă de "lichid detectat" atunci când încearcă să își încarce telefoanele. În primul rând, deconectați cablul de încărcare de la ambele capete. Apoi, bateți telefonul "ușor pe mână, cu conectorul în jos, pentru a îndepărta excesul de lichid". Lăsați-l să se usuce timp de cel puțin o jumătate de oră, iar apoi - dacă telefonul și cablul sunt "complet uscate" - încercați să încărcați din nou dispozitivul. Dacă această încercare eșuează, încercați din nou o zi mai târziu.

Noua documentație de asistență Apple include alte două avertismente în cazul în care telefonul este stropit:

"Nu vă uscați iPhone-ul folosind o sursă de căldură externă sau aer comprimat".

"Nu introduceți un obiect străin, cum ar fi un tampon de bumbac sau un prosop de hârtie, în conector."

Dacă telefonul nu funcționează deloc, opriți-l imediat și nu apăsați niciun buton. Următorii pași depind de circumstanțele dvs. specifice, dar, în linii mari: uscați-l cu un prosop și puneți-l într-un recipient etanș ambalat cu pachete de siliciu, dacă le aveți. Nu îl încărcați până nu sunteți sigur că este uscat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite