Ce este „trucul foii de hârtie” folosit de o româncă din Italia pentru a fura un iPhone

0
Publicat:

O româncă din Milano a fost oprită în încercarea de a fura un iPhone folosind ingeniosul truc al foii de hârtie. Incidentul a avut loc sâmbătă, 16 decembrie, într-un restaurant situat pe via Gaetano Giardino, unde tânăra româncă a încercat să distragă atenția unor fete care luau masa.

O româncă a încercat să fure un iPhone printr-un truc ingenios FOTO Shutterstock
O româncă a încercat să fure un iPhone printr-un truc ingenios FOTO Shutterstock

Agenții de poliție din Milano au intervenit prompt când au observat că hoția se desfășura sub ochii lor. Tânăra a abordat fetele cu o foaie de hârtie pe care scria ceva, reușind să le distragă atenția. În timp ce victimele erau concentrate asupra hârtiei, românca a acoperit cu dibăcie telefonul mobil lăsat pe masă și, la plecare, a ridicat hârtia împreună cu iPhone-ul unei tinere israeliene, în vârstă de 22 de ani, potrivit Știri Diaspora.

Polițiștii au intervenit imediat, blocându-i calea hoaței și recuperând telefonul furat. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, a fost dusă la secția de poliție și arestată.

Avertismentul polițiștilor

Tehnica folosită, cunoscută drept „trucul cu foaia de hârtie”, este una veche în lumea hoților, iar poliția avertizează asupra acestor practici.

Într-un comunicat, poliția din Milano a explicat: „Pentru a le răspunde celor care vin să te deranjeze la masa restaurantului, chiar dacă doar să spui că nu vrei să cumperi nimic și că nu vrei să donezi nimic, pierzi din vedere telefonul mobil pus pe masă. În acest moment, hoțul acoperă telefonul cu foaia de hârtie. Apoi pleacă ridicând foaia de hârtie și, odată cu ea, și telefonul mobil. Prin urmare, fiți atenți!”

Recent, alte trei românce au fost implicate într-un furt de produse în valoare de 3.000 de euro dintr-un supermarket Iperal din Carlazzo, Italia. Acestea au fost identificate de polițiști după ce s-au oprit în zona de service Lario Ovest pe autostrada A9, cu mașina plină de bunuri furate.

Oamenii legii au descoperit că româncele nu aveau chitanțe pentru produsele de înfrumusețare și au fost reclamate pentru primirea de bunuri furate, una dintre ele fiind acuzată și de evadare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite