Lucruri mai puţin cunoscute despre omul care a creat iPad şi iPhone pentru Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice produs prezentat de Steve Jobs în ultimii ani a purtat semnătura lui Jon Ive. FOTO Wikimedia
Orice produs prezentat de Steve Jobs în ultimii ani a purtat semnătura lui Jon Ive. FOTO Wikimedia

Pe lângă Steve Jobs, Apple a mai avut un nume mare în ultimii ani. Acesta e Jonathan Ive, designerul care se ocupă de fiecare produs al companiei. Cel mai nou gadget prezentat public şi pe care el l-a „îmbrăcat“ s-a vândut pentru 1,8 milioane de dolari.

Jon Ive apare, în conferinţele Apple, imediat după ce produsul este prezentat şi el discută despre design, despre câtă muncă a fost investită în crearea lui şi cum a ajuns să fie. BusinessInsider notează câteva lucruri mai puţin ştiute despre Ive, cum ar fi că în urmă cu câţiva ani aproape a murit într-un accident de maşină, în timp ce conducea o Aston Martin DB9.

Apoi, Jon Ive vrea ca oamenii să atingă lucrurile pe care le creează şi de-a lungul timpului a încercat să forţeze detalii de design care să-i facă pe oameni să interacţioneze cu ele. Mai mult, Jon Ive este dislexic, dar asta nu l-a împiedicat să-şi asigure, teoretic, un loc la Oxford sau Cambridge. A ales în schimb universitatea politehnică din Newcastle, unde a învăţat tot ce se poate despre designul industrial.

Echipa pe care o are acum la Apple este formată în anii '90 şi prea puţin schimbată în timp. Ei sunt 20 de designeri care lucrează într-un studio secret din campusul Apple. Sunt răsplătiţi cu tot felul de bonusuri pe lângă acţiunile pe care le deţin la Apple, iar echipa e, mai mereu, responsabilă de cele mai mari schimbări ale produselor Apple.

leica jon ive

Cât despre Jon Ive, a redesenat anul acesta o cameră foto Leica M destinată unei licitaţii în scopuri caritabile. La licitaţia (RED), organizată de Bono de la U2, camera gândită de Jon Ive şi Mark Newson s-a vândut pentru 1,8 milioane de dolari. Estimarea era la 500-700 de mii. Per total, la licitaţie s-au strâns 26,2 milioane de dolari, bani care vor fi folosiţi pentru tratamente contra SIDA, tuberculozei şi malariei.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

leicam jon ive foto sotheby's
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite