Procesul Apple vs. Samsung, la noi daune: sud-corenii au de plătit mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul Apple vs. Samsung s-a ajuns la un nou verdict. După ce în urmă cu un an Samsung trebuia să plătescă peste un miliard de dolari daune, noua decizie reduce considerabil suma la „doar“ câteva sute de milioane.

Procesul Apple vs. Samsung a început în urmă cu peste un an, când americanii s-au decis să nu vor trece cu vederea copierea executată de sud-coreeni. Anul acesta, procesul şi-a scris o nouă filă, după ce anul trecut judecătorul a decis că sud-coreenii trebuie să plătească peste un miliard de dolari pagube. Judecătoarea Lucy Koh a considerat decizia de atunci incorectă şi a cerut reducerea sumei la puţin sub 600 de milioane de dolari.

The Verge scrie că juriul de anul acesta a stabilit suma finală pe care Samsung o are de plătit: 290 de milioane de dolari pentru că a încălcat patentele Apple şi i-a copiat produsele. De o parte a deciziei este Apple, care dorea 380 de milioane, pe de alta este Samsung care spera la 52 de milioane de dolari daune. Juriul şi-a început deliberarea marţi şi a livrat decizia într-un timp nesperat de scurt. Samsung n-a avut obiecţii în instanţă. Procesul nu s-a încheiat încă, iar cele două companii nu par dispuse la o înţelegere.

Apple a afirmat, pentru AllThingsD, că tot procesul are meritul de a scoate în faţă respectul faţă de patente, nu suma de bani pe care o cer. „E vorba despre inovaţie şi muncă necesare pentru crearea unor astfel de produse pe care oamenii le apreciază. E imposibil să pui preţ pe astfel de valori, dar noi ne bucurăm că strategia Samsung este taxată de către juriu“.

„Suntem dezamăgiţi de decizia de astăzi, bazată în mare parte pe un patent pe care biroul de patente al SUA l-a declarat invalid. Vom continua să ne pregătim strategiile post-proces şi să inovăm prin tehnologii revoluţionare“ a fost declaraţia Samsung.

Hai să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe:

Apple: nu avem un succes mai mare din cauza Samsung care ne copiază produsele

Mitul patentelor Apple: americanii au un brevet pentru ceva ce nu au creat

Apple şi Microsoft dau în judecată Google într-un nou război al patentelor

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite