Locurile de muncă ce ar putea fi înlocuite de ChatGPT

0
Publicat:

Economiștii de top au afirmat că oamenii vor fi înlocuiți de inteligența artificială în mai multe profesii din SUA, relatează Fortune.

ChatGPT ar putea înlocui oamenii în mai multe profesii. FOTO Shutterstock (Arhivă)
ChatGPT ar putea înlocui oamenii în mai multe profesii. FOTO Shutterstock (Arhivă)

ChatGPT a dezvăluit care sunt locurile de muncă pe care crede că le va prelua. „Ce locuri de muncă credeți că va înlocui ChatGPT?”, a întrebat Fortune. 

Acesta a răspuns că „nu poate prezice viitorul”, însă a adăugat că există „unele activități efectuate în prezent de oameni  care ar putea fi simplificate de tehnologii ca mine”. 

Printre acestea se numără: introducerea și prelucrarea datelor, serviciul clienți și asistență (de exemplu, răspunsul la întrebări frecvente), traducere, redactare și generare de conținut. 

 „Cu toate acestea, este important să rețineți că, în timp ce unele sarcini pot fi automatizate, o tehnologie ca mine poate contribui, de asemenea, la creșterea și sprijinirea oamenilor, permițându-le să fie mai productivi și mai eficienți”. 

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a dezvăluit, luni, un nou instrument de chatbot numit Bard, într-o încercare aparentă de a concura cu succesul viral al ChatGPT. 

ChatGPT a fost utilizat pentru a genera eseuri, povestiri și versuri de cântece și pentru a răspunde la unele întrebări pe care cineva le-ar fi putut căuta anterior pe Google. 

În unele industrii automatizarea locurilor de muncă a fost în curs de desfășurare de câteva decenii”, a spus ChatGPT. 

Este important de remarcat că, deși unele locuri de muncă ar putea fi pierdute din cauza inteligenței artificiale, este posibil să se creeze noi oportunități de angajare, pe măsură ce întreprinderile și organizațiile adoptă și utilizează aceste noi tehnologii. Principala provocare va fi să ne asigurăm că lucrătorii au competențele necesare pentru a face tranziția către aceste noi oportunități de angajare”. 

ChatGPT este un chatbot lansat de OpenAI în luna noiembrie a anului 2022, construit pe baza familiei GPT-3 de modele de limbaj. ChatGPT a fost lansat ca prototip pe 30 noiembrie 2022 si a atras rapid atenția datorită răspunsurilor sale detaliate și articulate în multe domenii de cunoaștere, scrie HackRead, platformă de știri din domeniul securității datelor. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri