Inteligență artificială, fabricată în China. Robotul care va concura cu ChatGPT. Cui îi este adresat

0
Publicat:

China face concurență serioasă Statelor Unite în materie de tehnologie. După apariția pe piață a ChatGPT, cunoscutul software american ce a declanșat numeroase controverse, compania chineză Baidu, a anunțat că va produce propriul robot, bazat pe inteligență artificială.

Ernie Bot, produs de compania chineză Baidu, pregătit să concureze cu ChatGPT FOTO Profimedia
Ernie Bot, produs de compania chineză Baidu, pregătit să concureze cu ChatGPT FOTO Profimedia

Compania Baidu, considerată un gigant în domeniul internetului, a anunțat, marți, că viitorul robot conversațional bazat pe inteligență artificială, pe care urmează să îl lanseze, este deja în faza de testare.

Robotul, adresat publicului larg

Testele ar urma să fie finalizate în luna următoate, potrivit declarațiilor unei purtătoare de cuvânt a companiei Baidu.

Ar trebui să poată termina în luna martie testele interne, care privesc robotul conversaţional., a spus ea, pentru AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, ea i-a dezvăluit deja numele și a menționat faptul că „Ernie Bot”, va fi pus apoi „la dispoziţia publicului larg”. Purtătoarea de cuvânt nu a putut însă să dea un termen, în ceea ce privește data lansării.

Cu sediul la Beijing, Baidu este principalul motor de căutare online din China. Însă grupul s-a lansat în ultimii ani într-o diversificare pe toate direcţiile.

Baidu este deja prezent în domeniul inteligenţei artificiale, odată cu dezvoltarea unor automobile autonome, precum şi în domeniul informaticii dematerializate (tehnologia „cloud).

Inteligenţa artificială, rămâne un subiect controversat

În noiembrie 2022, OpenAI, un start-up californian, a lansat ChatGPT, un sistem conversaţional capabil să răspundă online oricărei întrebări şi care dispune de un grad mai mic sau mai mare de acurateţe. De asemenea, aplicaţia poate să scrie romane şi poezii în doar câteva secunde.

Inteligenţa artificială, prezentată ca o tehnologie a viitorului care va revoluţiona autonomia maşinilor şi interacţiunea lor cu omul, se bucură de un interes tot mai mare.

Totuși, la fel ca în cazul ChatGPT, aceşti roboţi fascinează la fel de mult pe cât îngrijorează, reprezentând atât instrumente susceptibile să îi scutească pe oameni de sarcini dificile, cât şi o ameninţare pentru numeroase locuri de muncă, a căror utilitate ar putea fi pusă sub semnul întrebării.

Susţinut în principal de grupul american Microsoft, ChatGPT a declanşat un val de pasiuni şi controverse, iar funcţiile sale au atras atenţia marilor giganţi ai internetului.

Grupul american Google a anunţat la rândul său luni că testează un robot conversaţional propriu, denumit „Bard”.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite