Google ar putea prezenta propria versiune de ChatGpt pe 8 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 8 februarie Google va organiza un eveniment, prezentând cum este ”folosită puterea AI pentru a reimagina modul în care oamenii caută, explorează și interacționează cu informațiile, făcându-l mai natural și intuitiv ca niciodată, ca să găsești ceea ce ai nevoie”, potrivit publicației The Verge.

ChatGPT și motorul de căutare Google. FOTO Shutterstock
ChatGPT și motorul de căutare Google. FOTO Shutterstock

Informația se bazează pe o invitație primită de The Verge de la Google, evenimentul online va fi difuzat online pe YouTube la ora 8:30AM ET (15:30 ora României).

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a anunțat că gigantul tech intenționează să-i lase pe oameni să „interacționeze direct” cu „cele mai noi și mai puternice modele de limbaj ca însoțitori în căutari”. Google se confruntă cu o anumită presiune din partea Microsoft, care intenționează să integreze ChatGPT în Bing. Acest lucru ar putea permite Bing să ofere rezumate și rezultate mai inteligente, situație în care Google ar avea de pierdut.

Sunt destui oameni vorbesc despre cum ai putea folosi ChatGPT pentru a înlocui căutarea Google și în mod cert compania a simțit presiunea de a face ceva cu toată tehnologia AI pe care o dezvoltă. Google are angajați care testează în prezent rivali ai ChatGPT și nu ar surprinde pe nimeni dacă ar creea un instrument similar cu DALL-E, pentru transformarea textului în imagini sau chiar în video.

Google s-ar putea să pornească încet și să nu le ofere oamenilor acces liber să facă tot ce vor cu noile instrumente. Pichai spune că studiază AI cu un „simț profund al responsabilității” și crede că piața este pregătită pentru astfel de produse. În mod clar  oamenii vor să se joace cu AI - și se pare că Google este gata să-și pună la dispoziție propria versiune.

Primul model Google cu care oamenii vor putea interacționa direct este LaMDA, modelul AI conversațional al companiei, deși nu este clar deocamdată sub ce formă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite